Decemberi programok

2. csütörtök: MnoЖizvuk (SRB)

A vajdasági Újvidékről érkező MnoЖizvuk látszólag hagyományos dalszerkezetű darabokat játszik látszólag hagyományos hangszereléssel. Pedig a 10-15 perces tételek ad-hoc módon születnek a színpadon, a gitárokat pedig gyakran üvegcsövekkel és különböző tárgyakkal szólaltatják meg a zenészek. A melankolikus, csilingelős post rockból és a szabad dzsesszből egyaránt merítkező kísérleti zenét játszó trió tagjai - Đorđe Marković (gitár), Vladimir Rašković (basszusgitár, laptop elektronika) és Dušan Ristić (dobok) - fellépéseiken a kollektív kreativitásra koncentrálnak. Bár az együttes nemrég alakult, a hangszeresek hosszú évek óta muzsikálnak különböző formációkban. Szeptember közepén leesett állal hallgattuk debütáló koncertjüket az újvidéki CK13 klubban. Magyarországi premier - kihagyhatatlan!

3. péntek: Santa Diver

A Santa Diver napjaink egyik legígéretesebb zenei formációja: technoid zenei felfogása és lüktetése, a különböző népzenékből és a dzsesszből hozott dallamvilága és szabadsága egyedülálló ötvözetet alkot, ami nem csupán önmagában gyönyörű, de nagyon aktuális, ezredfordulós zene is egyben. Minimalizmus, ambient, world music vagy dzsessz – műfajok és stílusok, amikből a Santa Diver muzsikája táplálkozik, de ez a sok szempontból végletes zene egyik sem igazán. Az egyik pillanatban lüktető ritmusok és effektek szabadítanak fel letaglózó erejű energiát, a másikban gyönyörű dallamok repítenek finom hangulatba – a Santa Divertől távol áll a hagyományos műfaji sémák kiszámíthatósága. Kézdy Luca: hegedű, Szesztay Dávid: basszusgitár, Halmos András: dob

7. kedd: Undorgrund Klub

 

A hónap első kedd estéjén az Undorgrund indie/alter zenei rendezvénysorozat és Rádió MI-s műsor csapata (viorelPOP, Hosszúpuska, TPZ és Kabir Daddy) szolgáltat iszogatáshoz való, erősen (de nem kizárólag) gitár-orientált muzsikát. Pop, zajok, satöbbi!

10. péntek: Görbülő Cövek Klub

Szeged elpusztíthatalan botrányzenekara, a folyamatosan változó felállású Tirke Honolulu továbbra is kitartóan emeli magasba a rákkenroll zászlaját.

11. szombat: Vote Richmon (GB) - Rádió Mi Mikulás Party

A Vote Richmon egyszemélyes projekt, az angol Steve Swindelli szerepjátékos art-pop konstrukciója, melynek főszereplője Richmon, a politikus, aki egy pulpituson állva adja elő „mainstream-populista” álláspontját. A szerző - aki egyébként személyes élete révén gyakran fordul meg Magyarországon, legutóbb épp egy zenei konferencián adott elő - pályája kezdetén hangmérnökként dolgozott egy liverpooli stúdióban, később zenélt egy 25th Of May nevű zenekarban, majd egy Manbreak nevű formációban. Állt kapcsolatban a One Little Indian nevű divatos független brit kiadóval, a kilencvenes években, aktuális zenekaraival koncertezett a Beastie Boyszal, a Public Enemyvel vagy a Live-val. Nemrég William Orbittal működött együtt és egy nagyzenekari művön dolgozott, miközben jelenleg a liverpooli Institute Of Popular Music intézményben dolgozik doktoriján, s maga is tanít.

14. kedd: Csemer Boglárka és Sebestyén Áron

A duo 2010 augusztus 26.-án debütált nagy sikerrel a Budapest Jazz Club színpadán. Repertoárjuk eszenciája a francia énekes muzsika, a sanzonoktól napjainkig. Közös játékuk egyszerre improvizatív és egyedi, 2 zenész páratlan összhangja, melyben mindkét muzsikus egymást erősítve és nem kioltva közvetíti ezt a fajta romantikus, néhol bohókás zenei világot, a jazz műfajának varázsával. Olyan előadóktól csemegéznek - a kliséket kerülve - mint például Charles Aznavour, Jacques Brel, Marie Lafôret vagy éppen a kortárs Olivia Ruiz. Egyszerre csendülnek fel igazi nagy slágerek és olyan gyöngyszemek, melyek sok esetben még a francia származású hallgatóközönség számára is ismeretlenek.

18. szombat:  Lekvár - Jam Session

Rendszeresen jelentkező élőzenés kisérletezés, örömzene, jam session, vagy ahogy hívni szeretnétek. Az esemény továbbra is nyitott, egyetlen feltétel a hangszeres tudás. Ha kedvet éreztek részt venni, ne feledjétek otthon a hangszereiteket!

December 24. péntek: Karácsony

A Jazz Kocsma, a szokásoktól eltérően, december 24-26. között zárva tart.

December 31. péntek: Undorgrund szilveszter

2010.11.26. 18:39 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jazzkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr532475343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Jazz Kocsma

A Jazz Kocsma Szeged 1992 óta működő alternatív zenés klubja. Kínálatunkban megtalálható számos értékes, a fősodorból kiszorult zenei irányzat, a jazztől a blueson, az elektronikán át az indie-ig. A pult baráti árakkal és széles választékkal áll rendelkezésetekre.

Nyitva tartás:
Hétfő-csütörtök: 17-24
Péntek-szombat: 17-24
Vasárnap: zárva.

A programok - ha másképp nem jelöljük - este 8-kor kezdődnek.

Szeged, Kálmány Lajos u. 14.
Telefon: +36.62.700.139
Mobil: +36.70.250.9279
Mail: jazz.szeged[kukac]gmail[pont]com

Modern iWiW

Jazz Blog

Nincs megjeleníthető elem

Grand Café

Nincs megjeleníthető elem

Galéria

Hírlevél

Név
E-mail cím
süti beállítások módosítása