Augusztusi programok

10. péntek:  Land covered with Briar (CH)

lcwb_band.jpg

Alternative / Pop / Indie / Rock / Experimental

"A svájci zenekar minden műfaji konvenciót maga mögött hagyva feszíti szét a forma és a korszellem határait. Érzékenyen, finom kidolgozottsággal, minden hiúság nélkül vezet Rahel Steiner és luzerni-berni együttese kopár zenei és költői vidékekre. Lemondanak minden sallangról, minden utánérzésről, és olyan modern és őszinte hangvilágot teremtenek, amihez foghatóval a svájci zenei berkekben csak ritkán találkozni."

Rahel Steiner – basszus, ének
Simon Rupp – gitár
Andrej Marffy – dob

www.landcoveredwithbriar.com
www.myspace.com/landcoveredwithbriar
http://landcoveredwithbriar.bandcamp.com/

A belépés ingyenes, de önkéntes adományokkal szabad a koncertet támogatni.

 

31. péntek: Smárton Trió és Harcsa Veronika

smartonharcsa2012.jpg

Jazz/Pop/Rock/Experimental

A Smárton Trió zenéje a nagyvárosi lét akusztikus megfogalmazása, amiben finom jazz keveredik dekonstruktív poppal, hippi rockkal, sok improvizációval fűszerezve, ehhez csatlakozott Harcsa Veronika, így egy még izgalmasabb, összetettebb zenei kompozíciót alkotva a zenekarral. Dolgoztak már együtt ebben a felállásban a Smárton Trió 2008-as lemezén, felléptek az 'MR2 Akusztik' rádióműsorban, emellett az 'Utolsó Idők' című Mátyássy Áron által rendezett film zenéjének elkészítésében szintén együttműködtek, így az évek elteltével egyre szorosabbá vált a kapcsolat a trió, és Harcsa Veronika között. Idén tavasszal  vonultak stúdióba ismét, aminek eredménye a 'Do You Know?' című felvételük.

Smárton Trió és Harcsa Veronika formáció repertoárját fellépései alkalmával a trió saját zenéi mellett a zenekar és az énekesnő közös számai, valamint egyedi látásmódjukra épülő átdolgozásai alkotják, ennek köszönhetően rendszerint olyan produkcióval rukkolnak elő, ami nem csak a közönség számára okoz igazi meglepetést, hanem egyértelműen a zenészek számára is. Kísérletező kedvüket mi sem tükrözi jobban mint legújabb közös számuk, amiben Harcsa Veronika mellett a trió vezetője és gitárosa, Sütő Márton - a zenekar történetében először - énekhangját is megszólaltatja. Harcsa Veronika idén szeptembertől külföldön folytatja tanulmányait, így előreláthatólag egy időre nélkülöznünk kell közös fellépéseiket - ezt megelőzően azonban még a nyár végén látható lesz élőben is a formáció: augusztus 30-án Nagyváradon a Moszkva Kávézóban, 31-én Szegeden a Jazz Kocsmában, és szeptember 11-én Budapesten a Szimpla Kertben koncerteznek.

Belépő:
Elővételben:1000 forint
Helyszínen: 1500 forint

Figyelem, a jegyek száma korlátozott!

2012.08.01. 21:36 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jazzkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr44691227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Jazz Kocsma

A Jazz Kocsma Szeged 1992 óta működő alternatív zenés klubja. Kínálatunkban megtalálható számos értékes, a fősodorból kiszorult zenei irányzat, a jazztől a blueson, az elektronikán át az indie-ig. A pult baráti árakkal és széles választékkal áll rendelkezésetekre.

Nyitva tartás:
Hétfő-csütörtök: 17-24
Péntek-szombat: 17-24
Vasárnap: zárva.

A programok - ha másképp nem jelöljük - este 8-kor kezdődnek.

Szeged, Kálmány Lajos u. 14.
Telefon: +36.62.700.139
Mobil: +36.70.250.9279
Mail: jazz.szeged[kukac]gmail[pont]com

Modern iWiW

Jazz Blog

Nincs megjeleníthető elem

Grand Café

Nincs megjeleníthető elem

Galéria

Hírlevél

Név
E-mail cím
süti beállítások módosítása