Októberi programok - 4 (20) éves a Jazz!

Mi is meg vagyunk kissé lepve, hogy már negyedik éve koptatjuk a padlót és a falakat, de október 10-én lesz egy nagyon optimista kocsmanyitás vidám évfordulója. Sőt, hogy még ünnepibb legyen ez az év, a Jazz 1992-ben, tehát pont 20 éve nyitotta ki először a kapuit. Éppen ezért arra gondoltunk, mi lenne, ha ezt a szép kerek évfordulót iszonyat jó programokkal ünnepelnénk, ezért kicsit telezsúfoltuk a hónapot. Magyar altertől az amerikai experimentális jazzig, folk-hip-hop-tól az americana-ig a lehető legtöbb műfajjal igyekeztünk megtömni a kis pincét, és természetesen hívtunk lemezlovasokat is. Csemegézzetek, szerintünk találtok kedvetekre valót.

3. szerda: Krapulax & Bellepomme

krapulax_1.jpg

"(Don LaFontaine) "They were friends....they were in a band....but then....WAR'S BEEN DECLARED"

A Krapulax & Bellepomme Poniklo Imre (amber smith) és Kőváry Zoltán (The Trousers) közös akusztikus produkciója. Se nem Poniklo akusztik, se nem The Trousers akusztik, a kettő keveréke és mégis más"

4. csütörtök: Yowie (USA)

yowie.jpg

2 gitár, 1 dob, káoszritmika, diszharmónia, őrület. Új nagylemezük, a "Damning With Faint Praise" október 9-én jelenik meg a Skin Graft Records-nál. A zenekar a múlt században kezdte, de csak most jutott el Európába. Szegeden is megállnak. Beugró: 400 forint.

5. péntek: Jam Session

jam_mozsar.jpg

Kötetlen jam session, random muzsikálás. Ha van kedved részt venni egy közös örömzenélésben, ragadd meg a hangszered és csattogj le vele a Jazzbe! Mikrofont, erősítőt, dobcuccot adunk, a zenei tudást te hozod. Műfaji és hangszeres megkötés nincs, de a zenekari tapasztalatot elvárjuk. Csak bátran!

6. szombat: Wooden Ambulance (SRB)

wooden_ambulance.jpg

Szabadkai szomszédok, az Ana Never dobosának önálló 7 tagú csapata, gitárok, dob, billentyűk, vonósok, monumentális, emelkedett, alternatív-folk-rock-americana, kis Tidersticks, Nick Cave és hasonlók. Kötelező belehallgatni!

9. kedd: Undorgrund Klub

undor_szilvi.jpg

Ahogy megszokhattunk, ezúttal is az alter rendezvénysorozat és Rádió MI-s műsor csapata (viorelPOP, Hosszúpuska, TPZ és Kabir Daddy) szolgáltat iszogatáshoz való, erősen (de nem kizárólag) gitár-orientált, születésnapi muzsikát. Pop, zajok, satöbbi!

10. szerda: 4. Születésnap - Jazzszigor

jazzszigor.jpg

Szemerei Bálint a fényfestés mellett egy jó ideje már rendszeresen osztja meg ritka, csemegének számító jazz zenéit a nagyérdeművel, vidáman ugrálva a szubzsánerek között, a klasszikus jazztől akár a durva acidig bezárólag. Természetesen a falak ezúttal is vetítőkkel lesznek színezve, hogy az élmény teljes legyen.

Jazzszigor live @ Smokey Monday (2012-07-20) by Smokeymonday on Mixcloud

 

13. szombat: 4. Születésnap, hétvégi kiadás - Jazz vezetőségi ülés

kabir_tpz.jpg

Hétköznap korán kelők kedvéért idén is kettéosztjuk a születésnapot, és a hivatalos dátum utánra kerekítünk egy hétvégit is, ahol a születésnapi meglepetés mellé a menedzsment, azaz Kabir Daddy és TPZ áll be a lemezjátszók mögé egy tökéletesen eklektikus, önfeledt zenepakolgatás erejéig. Vigyázat, bármi előfordulhat!

20. szombat: Butterfly Effect, Kardos-Tomor-Molnár Trió

Butterfly Effect

butterfly_effect.jpg

A zenekar, amely a pillangóhatás káoszelméleti fogalmáról nevezte el magát, igazán különleges kamaraformáció. 2010-ben alakultak és azóta fejlesztik unikális, a jazz, a népzene, a hiphop és a klasszikus zene elemeit magába foglaló muzsikájukat.

A zenekar motorja Vázsonyi János, az elmúlt másfél évtized talán legismertebb, a fiatal generációhoz tartozó magyar szaxofonosa. Számos formációban megfordult, fellépett már a Pori Jazz Fesztiválon, és több lemeze jelent meg a Drums és a Triton nevű együttesekkel. Sokszor zenél egyedül, effektekkel színesítve játékát. Volt már televíziós műsor egyszemélyes háttérzenésze, de kiállításmegnyitókon is rendszeresen fellép.

Magyar Bori énekesnő leginkább a balkáni, roma és közel-keleti tradiciókat magyar népzenébe, illetve világzenébe oltó Besh o droM zenekarból ismerhető. 2007 és 2010 között több száz itthoni és külföldi koncerten énekelt az együttesben. Jelenleg több formációval játszik, nem állnak tőle távol a népzene és más műfajok különböző keresztezései.

Kardos Dániel gitáros Babos Gyula tanítványa, több zenekart alapított, tagja az etno-jazzt játszó Tin Tin Quintetnek, létrehozója a Jazzgödör klubsorozatnak. Gyakran lép fel duó formációkban különböző énekesnőkkel és számos film zenéjét is ő szerezte.

A zenekar negyedik, utóbb csatlakozott tagja Dömötör Tamás, aki technikai eszközöket és komoly hangszerparkot megszégyenítő minőségben állít elő ritmusokat szája és torka segítségével. A beatbox-technika hazai élharcosa a műfaj országos bajnoka, világbajnoki második helyezett szájdobos. Feltett szándéka a beatbox akadémiai szintre emelése.

Kardos-Tomor-Molnár Trió

kardos_tomor_molnar.jpg

A Tomor Barnabás Trió két tagja (Tomor Barnabás - basszusgitár, Molnár Dániel - dobok) egészül ki Kardos Danival (gitár). A trió ebben a felállásban alig 1 éve létezik, de már számos koncertet adtak többek közt a nyári fesztiválszezonban, a zenekar repertoárját nagyrészt a Tomor Barnabás Trió zenéi, néhány átdolgozás, és új közös számok alkotják.
 
A két koncertre a beugró: 1000 forint.

2012.10.02. 13:53 · 1 trackback Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jazzkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr694815631

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.02. 14:21:00

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Jazz Kocsma

A Jazz Kocsma Szeged 1992 óta működő alternatív zenés klubja. Kínálatunkban megtalálható számos értékes, a fősodorból kiszorult zenei irányzat, a jazztől a blueson, az elektronikán át az indie-ig. A pult baráti árakkal és széles választékkal áll rendelkezésetekre.

Nyitva tartás:
Hétfő-csütörtök: 17-24
Péntek-szombat: 17-24
Vasárnap: zárva.

A programok - ha másképp nem jelöljük - este 8-kor kezdődnek.

Szeged, Kálmány Lajos u. 14.
Telefon: +36.62.700.139
Mobil: +36.70.250.9279
Mail: jazz.szeged[kukac]gmail[pont]com

Modern iWiW

Jazz Blog

Nincs megjeleníthető elem

Grand Café

Nincs megjeleníthető elem

Galéria

Hírlevél

Név
E-mail cím
süti beállítások módosítása