Márciusi programok

1. HÉTFŐ - LEKVÁR - JAM SESSION

Szegedi fiatalok, zeneszeretők, profik és lelkes amatőrök kezdeményezésére egy két évvel ezelőtt elkezdett, majd sajnos hamar befulladt örömködés éled újra, melynek ezúttal a Jazz Kocsma ad helyet. Örömzene, jam session, lekvárolás, vagy ahogy tetszik. Az est lényege az improvizáció. A zenészek ott helyben találják ki, hogy mit játszanak, s azt hogyan. Egyfajta zenei kísérlet, ismerkedés a zene nyelvén. Másrészt műhely is, ahol a közönség soraiban ülő lelkes zenészek is kipróbálhatják ezt a fajta kommunikációt, ha útközben kedvet kapnak hozzá. Természetesen erősen ajánlott némi gyakorlat a zenekari zenélés területén. Tehát ha kedvet éreztek részt venni, ne feledjétek otthon a hangszereiteket!

5. PÉNTEK - KOVÁCS LINDA QUARTET

A Jazz Kocsmát már nagy sikerrel megjárt zenekar zenéje mainstream jazzből táplálkozó modern jazz, melyben teret kap minden olyan zenei kísérletezés, amely műfajtól függetlenül, természetes módon illeszkedik elképzeléseikbe. Az együttes hangzására jellemzőek a country, blues, avantgard és free zene elemei, s ebben a zenei szövetben az ének improvizatív és játékos formában van jelen. Kortárs amerikai szerzők (Bill Frisell, Dave Holland stb.) dalai szólalnak meg modern köntösben, mellettük saját darabok alkotják a repertoárt.

Kovács Linda - ének, Rácz Krisztián - gitár, Hock Ernő -  bőgő, Sárvári Kovács Zsolt - dob
A Factory Creative Studio támogatásával.

6. SZOMBAT - BLACK RHYTHM HAPPENING!

Kő (Sambafriqua Club, Rádio Mi) válogat a  tőle megszokott, 60-70-es évek hangzásvilágát és stílusait ötvöző lemezeiből. A jazz-funk-soul, afro-beat-rock, tropicalia & brazil, chicano-rock, latin és disco stílusok mellettnéha felcsendül egy két ritkán hallható magyar  dal is. Vendég lemezlovas: Dr. Engin, ütőhangszereken: Sociyeti "firehand".

9. KEDD - 5 éves a Rádió Mi! 0. nap
Improv Est: BRAM STADHOUDERS (NL)

A holland Bram Stadhouders az amszterdami Bimhuis és a New York-i Issue Project Room érintésével érkezik a Jazz Kocsmába. Aki egy kicsit is jártas a modern dzsessz és improvizatív zene világában, az tudja: kevesek privilégiuma nevezett két intézmény koncerttermében játszani. A gitárost - bár még csak 23 esztendős - máris a tulipánok országának egyik legfontosabb szabadzenei exportcikkének nevezik Han Bennink és Misha Mengelberg párosa óta. Stadhouders zenéje a radikális szabadimprovizáció, az ún. ambient és a kortárs komolyzene nem létező határmezsgyéjén mozog. Videó.
Az Improv.hu online zenei magazin támogatásával.

12. PÉNTEK - THEA SÓTI QUARTET

A fiatal, Berlinben tanuló, fátyolos-karcos hangú jazzénekesnő, Thea Soti friss formációja. A zenekar szívét és lelkét az az ének-basszusgitár duó alkotja, amellyel sikeresen mutatkoztak be többek között a tavalyi MOL Jazzfesztiválon is. A saját szerzemények adta törékeny világ erre a különleges basszus-vokál hangzásra épül, de a rhodes és percussion hangszerekkel válik egyedien kifinomulttá. Intim improvizációk és a világzene határát súroló, szinte népdalszerű vallomások ugyanúgy jellemzik zenéjüket, mint a dögös, groove-os ritmusok és kacér játékok. A  Berlinben  és  Budapesten  egyaránt aktív quartet szívesen szerepel multimediális projektekben és live act-ekben. Egy ilyen közreműködés eredménye a Szauder Dávid videóművésszel létrehozott, Németországban nemrégiben debütáló BalaTON Performance.

Thea Soti – ének, Szabó Tamás – rhodes, zongora, Éder „Lá” Ferenc – basszusgitár, Takács Marci – percussion

19. PÉNTEK - CSEMER BOGLÁRKA QUARTET

Finom, érzelmes, a sanzon világába is belekóstoló önfeledt, őszinte jazz muzsikával, saját dalokkal és ritka feldolgozásokkal tér vissza a Jazzbe az egyre többet koncertező négyes. A fiatal énekesnő vibráló, titokzatosan szép hangjában mintha Edith Piaf és Billie Holiday tehetsége és kisugárzása találkozna, melyet tökéletesen egészít ki az együttes összetett, kiforrott hangzása.

Csemer Boglárka (ének), Antal Tamás (zongora), Ajtai Péter (nagybőgő), Varga Bendegúz (dob)

26. PÉNTEK - GÖRBÜLŐ CÖVEK KLUB

Házigarázda a Tirke Honolulu

2010.02.25. 17:33 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jazzkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr311790103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Jazz Kocsma

A Jazz Kocsma Szeged 1992 óta működő alternatív zenés klubja. Kínálatunkban megtalálható számos értékes, a fősodorból kiszorult zenei irányzat, a jazztől a blueson, az elektronikán át az indie-ig. A pult baráti árakkal és széles választékkal áll rendelkezésetekre.

Nyitva tartás:
Hétfő-csütörtök: 17-24
Péntek-szombat: 17-24
Vasárnap: zárva.

A programok - ha másképp nem jelöljük - este 8-kor kezdődnek.

Szeged, Kálmány Lajos u. 14.
Telefon: +36.62.700.139
Mobil: +36.70.250.9279
Mail: jazz.szeged[kukac]gmail[pont]com

Modern iWiW

Jazz Blog

Nincs megjeleníthető elem

Grand Café

Nincs megjeleníthető elem

Galéria

Hírlevél

Név
E-mail cím
süti beállítások módosítása