Februári programok

9. KEDD - UNDORGRUND KLUB

Minden hónap második kedd estéjén az Undorgrund indie/alter zenei rendezvénysorozat és Rádió MI-s műsor csapata (viorelPOP, Hosszúpuska, TPZ és Kabir Daddy) szolgáltat iszogatáshoz való muzsikát. Pop, zajok, satöbbi!

17. SZERDA - MATTHEW MITCHELL TRIO

Modern jazz, mely a polinéz, az afrikai, a latin zenéből és természetesen a jazz gazdag hagyományából is ihletet merít. A Mitchell Matthew (gitár), Resch Béla (nagybőgő) és Kertész Ákos (dob) alkotta Trio saját szerzemények mellett Thelonious Monk, Miles Davis, John Coltrane és Duke Ellington darabjait adja elő.

19. PÉNTEK - BLACK RHYTHM HAPPENING!

Kő (Sambafriqua Club, Rádio Mi) válogat a  tőle megszokott, 60-70-es évek hangzásvilágát és stílusait ötvöző lemezeiből, a világ sok táját megidézve, Kelet-Európától Afrikán át egészen az amerikai kontinensig.  A jazz-funk-soul, afro-beat-rock, tropicalia & brazil, chicano-rock, latin, disco stílusok mellett felcsendül egy-két ritkán hallható magyar dal is. Ezen az estén Dr. Engin lesz a vendég-lemezlovas, ütőhangszereken a már jól ismert  Sociyeti "firehand" kiséri a csapatot.

20. SZOMBAT - BLESSED 4

A "BLESSED 4" egy régóta érő találkozás megvalósulása. A tagok különböző formációkban már zenéltek együtt (a budapesti Sirály klub-béli Szülőszoba sorozatban), de ebben a felállásban még nem léptek színpadra. Zenei világukban a népzene, a kortárs klasszikus zene, a progresszív rockzene és az avantgard-jazz hatása összegződik. Repertoárjukban megírt darabok és szabad zenei elemek szervesen illeszkednek.

Kézdy Luca-hegedű, elektronika, Szesztay Dávid-gitárok, elektronika, Bede Péter-szaxofonok, klarinét, Sárvári Kovács Zsolt-dobok

26. PÉNTEK - GÖRBÜLŐ CÖVEK KLUB

Házigarázda a Tirke Honolulu

27. SZOMBAT - FOLK FELLOWS

Az Impro Zenei Műhely és a Kőbányai Zenei Stúdió növendékeiből verbuválódott csapat 2008-ban debütált a Veszprémi Utcazene Fesztiválon, majd további nyári rendezvényekre kaptak meghívást az ország különböző pontjain. Azóta klubokban, egyetemi és más kulturális rendezvényeken hallhatók, de közös munkájuk során olyan nagyobb helyeken is szerepelhettek, mint a Sziget Fesztivál, a Petőfi Csarnok, vagy a Művészetek Palotája. Repertoáruk törzsét főként amerikai fehér népzene jellemzi kisebb kirándulásokkal a városi kuplék, sanzonok, vagy a két világháború közti magyar slágerek világába, valamint feltörekvő számban saját szerzemények ezekben a stílusokban. A formációt kis taglétszáma ellenére a tömör, zenekarszerű megszólalás jellemzi, köszönhetően az izgalmas többszólamú éneklésnek és a ritmushangszerek frappáns kezelésének.

Petruska András (ének, gitár), Markos Miklós (cajon, percussion, vokál), Csemer Boglárka (ének, vokál)

2010.02.04. 13:03 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jazzkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr671729053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Jazz Kocsma

A Jazz Kocsma Szeged 1992 óta működő alternatív zenés klubja. Kínálatunkban megtalálható számos értékes, a fősodorból kiszorult zenei irányzat, a jazztől a blueson, az elektronikán át az indie-ig. A pult baráti árakkal és széles választékkal áll rendelkezésetekre.

Nyitva tartás:
Hétfő-csütörtök: 17-24
Péntek-szombat: 17-24
Vasárnap: zárva.

A programok - ha másképp nem jelöljük - este 8-kor kezdődnek.

Szeged, Kálmány Lajos u. 14.
Telefon: +36.62.700.139
Mobil: +36.70.250.9279
Mail: jazz.szeged[kukac]gmail[pont]com

Modern iWiW

Jazz Blog

Nincs megjeleníthető elem

Grand Café

Nincs megjeleníthető elem

Galéria

Hírlevél

Név
E-mail cím
süti beállítások módosítása