Júniusi programok

2. kedd - Undorgrund Klub

Minden hónap első kedd estéjén az Undorgrund indie/alter zenei rendezvénysorozat és Rádió MI-s műsor csapata (viorelPOP, Hosszúpuska, TPZ és Kabir Daddy) szolgáltat iszogatáshoz való muzsikát. Pop, zajok, satöbbi!

3. szerda - The Durgas (USA)

A Subtle Plague és Drastic Measure zenekarok egyenrangú turnépartnerei voltak a kilencvenes években a Jesus Lizardnak, a Therapy?-nak és sok más, az alternatív tágan értelmezett határmezsgyéjén mozgó előadónak. Az utódegyüttesnek is tekinthető The Durgas Benjii és Christopher Simmersbach, Rainer Baumgartner, Alex Czerny, Raphael Tschernuth szüleménye, pályafutásuk a München-New York-Philadelphia-San Francisco-LA-Berlin-Prága-Budapest útvonalon állandósult, de gyakorlatilag a két pólus kivételével a világ minden pontján megfordultak. Ahogy életük az utazás és a zene körül forog, úgy rakódtak rájuk és épültek be észrevétlenül mindennapjaikba a megszerzett tapasztalatok. Így lehet teljesen természetes egy műsorban a Nick Cave-i pátosz és lendület, a kelet-európai zenei motívumok, az americana-életérzés, afrikai népzenei elemek és rock vagy a pop. Izgalmas anyag, érdemes kalandozni a MySpace oldalukon!


 

4. csütörtök - Uramichi (J)

Masuda Keisuke (gitár, ének), Yoshida Takayoshi (gitár), Ebina Hajime (dobok)

Az Uramichi zenekar Tokió Ikebukuro nevű negyedében alakult, ahol első koncertjeit is adta 2003-ban. Az alapító Masuda Keisuke (alias Despera) scum-punk muzsikája Yoshida Takayoshi (Sugo) és Ebina Hajime (Joko) csatlakozásával fokozatosan a Velvet Underground-féle pszichedélia irányába szelídült. Az Uramichi zenéje ma a pszichedelikus post rock, a csilingelő ambient és az érdes zajzene világa közötti vékony pengeélen táncol. A trió első kislemeze egy 2006-os koncertfelvétel, a "Live At Koenji 20000V", amelynek megjelenését követő évben Keisuke a magyar Sőrés Zsolttal is elkezdett zenélni. Kettejük munkája arra inspirálta, hogy saját triójának koncertjein is több teret engedjen a kollektív improvizációnak. Az Uramichi első Japán határain túli, legendás koncertje az amerikai Rhode Island-beli Providence városában volt, amely fellépés hanganyaga lett második megjelentett lemezük, a 2007-es "Live At The Vanishing Point". Providence-be később még visszatértek és számos helyi muzsikussal játszottak rögtönzött koncerteket. Tavaly egy stúdiólemezük is megjelent "Untitled" címmel, amit már két újabb koncertlemez követett. Az Improv.hu támogatásával.



12. péntek - Yazz Stereotype

A Singas Project évek óta Pécs egyik meghatározó zenekara, az utóbbi években pedig, már sikeresen támadta be az országos frontot is, és sorra veszi be a fővárosi és vidéki klub-bástyákat. 2006-ban Magyarországról elsőként szerepeltek Café del Mar válogatáson. Elektronikus alapokra fektetett nu-jazz, breakbeates hangulatú bossa nova, krimi jazzbe oltott trip-hop és diszkófanki - a Singas sajátos olvasztótégelye a táncparkettre szabott zenei műfajoknak.

Kvázi egyazon felállásban, néhány módosítással, ugyanez a zenekar hozta életre a Yazz Stereotype formációt is. Berger Dalma, a Singas énekese helyett Piros, az "utazó szobrász" MC-zik és énekel a csapatban, és ez alapjaiban határozza meg a produkció temperamentumát. Elszállós, éteri jazz-fúzió helyett, itt vérbő, karakteres, markáns instrumentális jazz hallható, a környező kultúrák népzenei hagyományaival is elegyítve. Egy kis klezmer, egy kis cigány népzene, még egy kis magyar népzene, szabadjára engedett jazz-alapok. A Yazz Stereotype ars poeticája: organikus hangzással makulátlan klubhangulatot kerekíteni, ahol a padlólapok a szikrázó cipőtalpaktól villódznak, és nem a beépített diszkófényektől.

A koncertek este nyolckor kezdődnek és természetesen ingyenesek. (Nektek, nekünk a zenészek mellett az Artisjust is el kell tartanunk.)

Címkék: artisjus ingyenes élő zene június koncertek jazz kocsma

2009.05.27. 16:38 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jazzkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr931147157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Jazz Kocsma

A Jazz Kocsma Szeged 1992 óta működő alternatív zenés klubja. Kínálatunkban megtalálható számos értékes, a fősodorból kiszorult zenei irányzat, a jazztől a blueson, az elektronikán át az indie-ig. A pult baráti árakkal és széles választékkal áll rendelkezésetekre.

Nyitva tartás:
Hétfő-csütörtök: 17-24
Péntek-szombat: 17-24
Vasárnap: zárva.

A programok - ha másképp nem jelöljük - este 8-kor kezdődnek.

Szeged, Kálmány Lajos u. 14.
Telefon: +36.62.700.139
Mobil: +36.70.250.9279
Mail: jazz.szeged[kukac]gmail[pont]com

Modern iWiW

Jazz Blog

Nincs megjeleníthető elem

Grand Café

Nincs megjeleníthető elem

Galéria

Hírlevél

Név
E-mail cím
süti beállítások módosítása