Márciusi programok

7. csütörtök: „Óvszerződés” - A Sziveri Konferencia programja

sziveri_jazz.jpg

20 óra: Fiatal költők kerekasztal-beszélgetése a Sziveri-hatásiszonyról, hatás-hiányról, hatás-mániáról: kabai lóránt, Korpa Tamás Krusovszky Dénes, Sopotnik Zoltán, Terék Anna. Kérdező: Orcsik Roland

22 óra: Fényírás-buli Sziveri-versmintákra, valamint felolvas, aki még józan a szerzők közül, feltehetően: kabai lóránt, Korpa Tamás, Krusovszky Dénes, Sopotnik Zoltán, Terék Anna, Csehy Zoltán, Németh Zoltán, Kollár Árpád és Orcsik Roland, miközben DJ MIR Sziveri-diszkója pörgeti a lábakat a táncparketten!

Főszervező: FISZ. Társszervező: SÍN-tér Kulturális Egyesület. Támogató: FISZ, JAK, MASZRE

12. kedd: Undorgrund Klub

undor_jazmin.jpg

Ahogy megszokhattunk, ezúttal is az alter rendezvénysorozat és Rádió MI-s műsor csapata (viorelPOP, Hosszúpuska, esetenként TPZ és Kabir Daddy) szolgáltat iszogatáshoz való, erősen (de nem kizárólag) gitár-orientált muzsikát. Pop, zajok, satöbbi!

http://www.facebook.com/groups/undorgrund/

14. csütörtök: Jam Session

jam_wa.jpg
Fotó: Dancsó Krisztián

Kötetlen jam session, random muzsikálás. Ha van kedved részt venni egy közös örömzenélésben, ragadd meg a hangszered és csattogj le vele a Jazzbe! Mikrofont, erősítőt, dobcuccot adunk, a zenei tudást te hozod. Műfaji és hangszeres megkötés nincs, de a zenekari tapasztalatot elvárjuk. Csak bátran!

19. kedd: Yolk Trio

yolk_trio.jpg
Fotó: Kovács Márton

Lawrence Williams, brit szaxofonos és zeneszerző, annyira inspirálónak találta Budapestet, hogy kb. másfél éve úgy döntött, itt szeretne élni, s letelepedett kicsiny valónkban. A rubik.erno.quintet és egyéb improvizatív zenekarok aktív tagjaként új színt hozott a magyar underground jazz-be.

A YOLK trióban saját számait, elképzeléseit valósítja meg, amiket megannyi új formába olvaszt Hock Ernő és Sárvári Kovács Zsolt lávaként izzó alkotóereje.
 
Lawrence Williams - szaxofon, Hock Ernő - bass, Sárvári Kovács Zsolt - dob

live @ Kultúrfürdő:
http://kulturfurdo.hu/audio/110818-Smelt-yOlk_trio-Ontode-KF.mp3

live @ Tilos rádió:
http://soundcloud.com/popecmusic/yolk-trio-improv-1-live-on

Beugró: 300 forint

21. csütörtök: Sonar Bistro
 
sonar_bistro.jpg

A Sonar Bistro nemrég ünnepelte egy éves fennálását, egy lemezzel és számos koncerttel a hátuk mögött már új számokon, és második klipjük elkészítésén dolgoznak. Ez utóbbira még várnunk kell, ám addig sem hanyagolják a közönségüket: márciusban már egy országhatáron túl nyúló mini-turné keretein belül hallhatunk némi ízelítőt az új dalokból is.

A Sonar Bistro zenekar alakulását 2012 januárjára datálja, ám ekkor még fogalmuk sem volt arról, hogy mi fog történni. A próbákon elkezdtek kőrvonalazódni a számok, néhány tagcserét követően kialakult a jelenlegi felállás majd elkészült az első lemez, melyet nemes egyszerűséggel trip-popnak hívnak. Mindenki beleteszi a saját világát, hogy a végeredmény befogadható és izgalmas, épp elég mély és szerethető legyen.

Klip: http://youtu.be/xA-UcUEq25A

Beugró: 400 forint.

2013.03.04. 19:27 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jazzkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr845116567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Jazz Kocsma

A Jazz Kocsma Szeged 1992 óta működő alternatív zenés klubja. Kínálatunkban megtalálható számos értékes, a fősodorból kiszorult zenei irányzat, a jazztől a blueson, az elektronikán át az indie-ig. A pult baráti árakkal és széles választékkal áll rendelkezésetekre.

Nyitva tartás:
Hétfő-csütörtök: 17-24
Péntek-szombat: 17-24
Vasárnap: zárva.

A programok - ha másképp nem jelöljük - este 8-kor kezdődnek.

Szeged, Kálmány Lajos u. 14.
Telefon: +36.62.700.139
Mobil: +36.70.250.9279
Mail: jazz.szeged[kukac]gmail[pont]com

Modern iWiW

Jazz Blog

Nincs megjeleníthető elem

Grand Café

Nincs megjeleníthető elem

Galéria

Hírlevél

Név
E-mail cím
süti beállítások módosítása