Novemberi programok

10. csütörtök: Médeia Fiai

"Let the promise ring in their ears, let the wind whisper their fears."

A két, eddig főleg az irodalom területén jeleskedő zenészből álló zenekar a 70-es évek zenei útkeresését idézi, és aktualizálja korunk ezer alstílusra bomlott zenei világára. Ahogy azt eredeti tevékenységük alapján sejtheti a közönség, a fókusz inkább a - többnyire angol - szövegekre, és a Lengyel Zoltán által prezentált énekre irányult, még ha a gitár hangereje gyakran el is nyomja azt. Az énekszólam szövegeiben és dallamaiban is a korai Doorst és a Velvet Underground Lou Reedjének kellemes kereszteződését idézi. Lanczkor fülsiketítő gitárszólamai élvezetes diszharmóniában, valami nyugtalanítóan bizsergető, beteges szépségben olvadnak össze az énekkel.

Lanczkor Gábor - gitár, Lengyel Zoltán - ének, bendzsó

11. péntek: Jam Session

Kötetlen jam session, random muzsikálás. Ha van kedved részt venni egy közös örömzenélésben, ragadd meg a hangszered és csattogj le vele a Jazzbe! Mikrofont, erősítőt, dobcuccot adunk, a zenei tudást te hozod. Műfaji és hangszeres megkötés nincs, de a zenekari tapasztalatot elvárjuk. Csak bátran!

12. szombat: Vidám Szombat

Lehete-e a kevesebb több? Lehet-e hip-hop-ot tolni elektromos nagybőgőn? Játszhat-e egy jazzer rákenrollt es egy rákenroller jazzt? Lehet-e a forradalom himnusza a Sexy Thing? A kérdéseket a sHit Gyülekezete válaszolja meg.

17. csütörtök: Ron Anderson's PAK (USA), Matthew Mitchell (NZ/HU)

A multi-instrumentalista Ron Anderson szerzői zenekara, a Pak 2000 óta létezik, jelenleg a negyedik inkarnációjában működik: 2008 óta a gitárját basszusgitárra cserélő Anderson mellett Keith Abrams dobol, Tim Byrnes pedig fúvós- és billentyűs hangszereken játszik. Az együttes az évek során azt az agyafúrt dzsesszrockot fejlesztette tökélyre, amit a rockzene intenzitása, a dzsessz szabadságvágya és a komponált zenék komplexitása jellemez. E három fő csapás keresztezése az esetek nagy többségében káoszt szül, Ron Anderson azonban patikamérleggel adagolja az összetevőket, hogy a Pak tökéletesen működjön, és hogy aztán egy monstrum erejével taglózza le a hallgatóságát. A zenekar idei turnéja keretében duó felállásban érkezik az egyetlen magyarországi fellépésére a Jazzbe. A koncert előtt Matthew Mitchell melegíti be a közönséget, avantgárd, improvizatív szaxofon- és gitárjátékával.

22. kedd: Undorgrund Klub

Ahogy megszokhattunk, ezúttal is az alter rendezvénysorozat és Rádió MI-s műsor csapata (viorelPOP, Hosszúpuska, TPZ és Kabir Daddy) szolgáltat iszogatáshoz való, erősen (de nem kizárólag) gitár-orientált muzsikát. Pop, zajok, satöbbi!

25. péntek: Santa Diver

A Jazzbe ismét visszatérő Santa Diver napjaink egyik legígéretesebb zenei formációja: technoid zenei felfogása és lüktetése, a különböző népzenékből és a jazzből hozott dallamvilága és szabadsága egyedülálló ötvözetet alkot, ami nem csupán önmagában gyönyörű, de nagyon aktuális, ezredfordulós zene is egyben. Minimalizmus, ambient, world music vagy jazz – műfajok és stílusok, amikből a Santa Diver muzsikája táplálkozik, de ez a sok szempontból végletes zene egyik sem igazán. Az egyik pillanatban lüktető ritmusok és effektek szabadítanak fel letaglózó erejű energiát, a másikban gyönyörű dallamok repítenek finom hangulatba – a Santa Divertől távol áll a hagyományos műfaji sémák kiszámíthatósága.

Kézdy Luca: hegedű, Szesztay Dávid: basszusgitár, Sárvári Kovács Zsolt: dob

2011.11.02. 18:53 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jazzkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr983348521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Jazz Kocsma

A Jazz Kocsma Szeged 1992 óta működő alternatív zenés klubja. Kínálatunkban megtalálható számos értékes, a fősodorból kiszorult zenei irányzat, a jazztől a blueson, az elektronikán át az indie-ig. A pult baráti árakkal és széles választékkal áll rendelkezésetekre.

Nyitva tartás:
Hétfő-csütörtök: 17-24
Péntek-szombat: 17-24
Vasárnap: zárva.

A programok - ha másképp nem jelöljük - este 8-kor kezdődnek.

Szeged, Kálmány Lajos u. 14.
Telefon: +36.62.700.139
Mobil: +36.70.250.9279
Mail: jazz.szeged[kukac]gmail[pont]com

Modern iWiW

Jazz Blog

Nincs megjeleníthető elem

Grand Café

Nincs megjeleníthető elem

Galéria

Hírlevél

Név
E-mail cím
süti beállítások módosítása