Októberi programok

8. szombat: 1093

A Jazz október 10-én lesz pontosan három éves (mármint, mióta mi csináljuk, egyébként veterán hely, 1992 óta megy, szóval jövőre, ha még leszünk, csapunk egy 20 éves bulit is, de erről később), ám miután az a nap hétfőre esik, gondoltunk azokra is, akiknek még van munkájuk, és nem tudnak éjszakába nyúlóan ünnepelni velünk. Így tehát szombatra, mikor épp ezerkilencvenhárom naposak leszünk, meghívtuk pár barátunkat, hogy pakoljanak szórakoztató korongokat a lemezjátszókra/ba, hogy dj winamp addig is pihenhessen. Az eklektikát az Undorgrund stábja, Suhov & Wowbagger, valamint a funk keresztapja, Kő bácsi szolgáltatja, de nem kizárt további sztárvendégek felbukkanása. Gyertek koccintani!

10. hétfő: DAV - 3 éves a Jazz

És akkor az igazi, dátumhű születésnap alkalmából arra gondoltunk, miért ne ünnepeljük ezt a három évet egyik kedvenc triónkkal, Magyarország egyik legsokoldalúbb zenészének zenekarával. Ezúton szeretnénk meghívni benneteket egy zseniális koncertre és az azt követő ünneplésre.

A DAV a zeneszerző-multiinstrumentalista Szesztay Dávid zenekara. Dávid amellett hogy színházi előadások és filmek zenéit szerzi, számos zenekarban is játszik, több hangszeren. A Davban például gitározik és énekel. 2010 telén jelent meg "Point of View" című albumuk az EMI és a Hunnia Records kiadványaként. 2010 nyara óta a Dav rendeszeresen koncertezik trióként is.

Szesztay Dávid – gitár, ének
Szerető Dániel – basszusgitár
Németh Csaba – dob

14. péntek: Jam Session

Kötetlen jam session, random muzsikálás. Ha van kedved részt venni egy közös örömzenélésben, ragadd meg a hangszered és csattogj le vele a Jazzbe! Mikrofont, erősítőt, dobcuccot adunk, a zenei tudást te hozod. Műfaji és hangszeres megkötés nincs, de a zenekari tapasztalatot elvárjuk. Csak bátran!

16. vasárnap: Váczi Dániel Trió

A harmincas muzsikus már több mint 10 éve jelen van a hazai jazzszínpadon. Közreműködött féltucat CD-n, triójával pedig számos koncertet adott. A Váczi Trió zenéje kvalitásos tagjainak előadásában el is éri a kellő hatást. A zenekarvezető, aki altszaxofonon játszik klisék nélkül, szikáran, de igen ötletesen improvizál. Személyében egy nagyon tehetséges, korunk zenei irányzataira odafigyelő és azokat értő zenészt ismerhetünk meg. A kíséret tagjai ideális partnerek. A bőgős Horváth Balázs és a dobos Sárvári Kovács Zsolt már Borbély Mihály kvartettjében megmutatták a kortárs jazz hazai megszólaltatása iránti elkötelezettségüket.

A trió vezetője, Váczi Dániel az elmúlt néhány évben olyan bensőséges, összeszokott alkotóműhelyt teremtett, melynek munkája mára különlegesen érzékeny zenévé érlelődött - mint azt e hangfelvétel is bizonyítja.A saját szerzeményekből álló produkció eredeti, első hallásra kissé misztikus zenei atmoszférát teremt, melynek hátterében egyfelől a klasszikus ompozíciószerkesztés és előadói gyakorlat igénye, másfelől pedig a legjelentősebb kortárs szaxofonos jazztriók irányadó hatása nyilvánvaló. Gondos kidolgozottság és nagyfokú pontosság jellemzi a produkciót, mely így inkább a zene lélektanitartalmának cizelláltságát és összetett szépségét hangsúlyozza. A jazztől megszokott spontaneitást vagy expresszív erőt ezúttal inkább a hangzó felszín alatt érezheti a zenehallgató, ami pedig közvetlenül hat: az áttetszően légies, szenzitív, gondolatébresztő zene.

21. péntek: Görbülő Cövek Klub - Tirke Honoulu

Mikor már azt hittük, a zenekar megújulásra képtelen, kiderült, hogy a kevesebb néha több, a legutolsó klubot ugyanis lenyomták négy emberrel (és egy televíziós világsztárral), méghozzá nem is rosszul, úgyhogy nem kizárt, hogy további meglepetésre is képesek. Terveink szerint a koncert közben Ádám tervez egy házat, amit a buli végére Lez már el is fog adni egy szerencsés vendégnek. Ezen kívül sok rákendroll is szerepel az elképzelések között.

25. kedd: Undorgrund Klub

Alternatív/indie klubunk ezúttal, a szülinapos torlódás miatt a hónap utolsó kedd estéjén jelentkezik. Ahogy megszokhattunk, ezúttal is az alter rendezvénysorozat és Rádió MI-s műsor csapata (viorelPOP, Hosszúpuska, TPZ és Kabir Daddy) szolgáltat iszogatáshoz való, erősen (de nem kizárólag) gitár-orientált muzsikát. Pop, zajok, satöbbi!


Novemberi előzetes: 17. csütörtök: Ron Anderson's PAK (USA, New York - Tzadik Records), Santa Diver (később pontosított dátum)

2011.10.06. 12:54 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jazzkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr183282350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Jazz Kocsma

A Jazz Kocsma Szeged 1992 óta működő alternatív zenés klubja. Kínálatunkban megtalálható számos értékes, a fősodorból kiszorult zenei irányzat, a jazztől a blueson, az elektronikán át az indie-ig. A pult baráti árakkal és széles választékkal áll rendelkezésetekre.

Nyitva tartás:
Hétfő-csütörtök: 17-24
Péntek-szombat: 17-24
Vasárnap: zárva.

A programok - ha másképp nem jelöljük - este 8-kor kezdődnek.

Szeged, Kálmány Lajos u. 14.
Telefon: +36.62.700.139
Mobil: +36.70.250.9279
Mail: jazz.szeged[kukac]gmail[pont]com

Modern iWiW

Jazz Blog

Nincs megjeleníthető elem

Grand Café

Nincs megjeleníthető elem

Galéria

Hírlevél

Név
E-mail cím
süti beállítások módosítása