Januári programok

7. CSÜTÖRTÖK - KURINA KORNÉL TRIÓ

Kurina Kornél és zenekara játszik saját számokat és sztenderdeket.

12. KEDD - UNDORGRUND KLUB

Minden hónap második kedd estéjén az Undorgrund indie/alter zenei rendezvénysorozat és Rádió MI-s műsor csapata (viorelPOP, Hosszúpuska, TPZ és Kabir Daddy) szolgáltat iszogatáshoz való muzsikát. Pop, zajok, satöbbi!

16. SZOMBAT - BLACK RHYTHM HAPPENING!

Kő (Rádio Mi, Sambafriqua Club) válogat a megszokott, 60-70-es évek hangzásvilágát és stílusait ötvöző dalokból. A világ minden táját megidézve, Kelet-Európától Afrikán át egészen az amerikai kontinensig válogatnak jazz-funk, afro-beat-rock, tropicalia & brazil , chichano-rock, latin jazz, disco, magyar reriti és más stílusú lemezeikből. Ütőhangszereken vendégszerepel Sociyeti "firehand".

22. PÉNTEK - KIRÁLY MARTINA

Akusztikus jazz, blues és soul orientált dalok gitárral és énekkel. Király Martina énekes-dalszerző a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének szakának elvégzését követően az Equinox Jazz  Quartetben illetve az Anselmo Crew-ban folytatta a pályafutását. Nemrég alakult bandája, a Martina Luther King akusztikus duóban főleg spirituális dalokat énekel, Palmas elnevezésű, világzenét játszó együttesén kívül a Lushlife Project énekesnője. Gitáron Rácz Krisztián játszik.

25. HÉTFŐ - JELEN TRIÓ

A trió tulajdonképp egy már több éve alakult quartet (Jelen quartet) után(rész)zenekara, amelyben Bede Péter is szaxofonozott. A szaxofonos Ávéd János, a fiatal magyar szaxofonos generáció egyik legigéretesebb tagja. Játéka egyre kiforrottabb, kompozicióin érződik a nagy elődők (Coltrane, Shorter, Rollins), de a kortársak (Mark Turner, Chris Potter, etc) hatása is. A bőgős Hock Ernő számos magyar zenekar tagja, nagy sokoldalú bőgős, basszusgitáros (Grencsó Kollektiva, Zuboly, Qualitons). Játékára szinén nagy hatással voltal a nagy elődők (főleg Charles Mingus) és az egyik kedvenc, kortárs, Chris Wood. Sárvári Kovács Zsolt visszatérő vendége a Jazz Kocsmának. Megfordult már többek között Váczi Dániel triójával, Grencsó Istvánnal, Kovács Lindával. Ez alkalommal új formációval áll színpadra. A zenekar hangzásban törekszik a szabad improvizáció adta lehetőségekre, de ugyanúgy játszik kötött darabokat is. Repertoárjuk sokszínű: hallhatunk Angelo Badalamenti filmzene feldolgozásokat, Bill Frisell témát, Coltrane darabokat és saját kompoziciókat is.

29. PÉNTEK - GÖRBÜLŐ CÖVEK KLUB

Házigarázda a Tirke Honolulu

2010.01.06. 13:27 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jazzkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr911651474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Jazz Kocsma

A Jazz Kocsma Szeged 1992 óta működő alternatív zenés klubja. Kínálatunkban megtalálható számos értékes, a fősodorból kiszorult zenei irányzat, a jazztől a blueson, az elektronikán át az indie-ig. A pult baráti árakkal és széles választékkal áll rendelkezésetekre.

Nyitva tartás:
Hétfő-csütörtök: 17-24
Péntek-szombat: 17-24
Vasárnap: zárva.

A programok - ha másképp nem jelöljük - este 8-kor kezdődnek.

Szeged, Kálmány Lajos u. 14.
Telefon: +36.62.700.139
Mobil: +36.70.250.9279
Mail: jazz.szeged[kukac]gmail[pont]com

Modern iWiW

Jazz Blog

Nincs megjeleníthető elem

Grand Café

Nincs megjeleníthető elem

Galéria

Hírlevél

Név
E-mail cím
süti beállítások módosítása