Decemberi programok

3, CSÜTÖRTÖK - THE PASTORZ

Spirituális zenei utazás a növények, az állatok, emberek és a kristályok világába.
Az underground gyógyító papjai ezen az estén trióban hasítanak.

Kovács "Royal" Ferenc (szaxofon, trombita) - Az ezer múltú, tömérdek zenakarban zúzó magyar Alber Ayler vagy Don Cherry, a hazai underground multiinstrumentalista sámáncsillaga küldi a csöveket!
Pándi Balázs (dobok) - Bűn nem ismerni, megszámlálhatatlan zenekarban játszik,több nagynevű külföldi zenésszel dolgozik (pl Aaron Funk-Venetian Snares) Fucktothemusic néven koncerteket szervez. Jelenleg a Merzbow-val turnézik.
Pumi Lemonade (basszus) - A Pop Ivan, Chakra Hacker és a dán Strange Party Orchestra basszerosa akiről kiderült, hogy másik álnevén- Buharov filmeket készít.

4, PÉNTEK - GÖRBÜLŐ CÖVEK KLUB
Házigarázda a Tirke Honolulu

A Görbülő Cövek Klub ezúttal legalább annyira a a Tirke saját számairól fog szólni, mint egyéb kedvenceik életművéről. A koncert jó felében ezúttal azok a privát dalok csendülnek majd fel, amelyek címét aranybetűkkel írták fel a Tirke történetének lapjaira. Hogy melyik felében melyikek, az meglátódik a helyszínen.

7, HÉTFŐ - NIGUN

A Nigunok olyan spirituális dalok, amelyek kántálása segít elérni az eksztázis állapotát mind az előadó mind a hallgató számára.

A zenekart Párniczky András alapította 2001-ben. A kelet-európai zsidóság tradícióinak felelevenítése amerikai dzsessz- körökben jelentős hagyományokkal bír: elegendő John Zornra és kiadója, a Tzadik köré csoportosuló muzsikusokra gondolni. Európában egyedül a Nigun követi ezt az irányvonalat, amelynek eredői az elmélyült spiritualitásban és a mai jazzben egyaránt megtalálhatóak. A Nigun mindig áthágta a műfaji határokat, leginkább a klez-jazz írja le, milyen irányba is tájékozódnak.
Rendszeresen alkotnak közösen vendégszólistákkal, ennek tanúsága a 2006-ban megjelent harmadik lemezük, Daniel Zamir izraeli szaxofonos közreműködésével (Bale Kulturnik címmel). 2007. júliusában a fúvós hangszereken játszó Matt Darriau (Klezmatics, Paradox Trio) vendégszereplésével lépett fel a Nigun a Művészetek Palotájában, a zenekar-vezető ugyanott részt vett John Zorn Cobra című darabjának előadásában, a szerző irányításával.
2008. és 2009. folyamán többször játszottak együtt Matt Darriau-val, majd együttműködésük eredményeként 2009.-ben Darriau vendégszereplésével új lemezt vettek fel.

8, KEDD - UNDORGRUND KLUB

Minden hónap második kedd estéjén az Undorgrund indie/alter zenei rendezvénysorozat és Rádió MI-s műsor csapata (viorelPOP, Hosszúpuska, TPZ és Kabir Daddy) szolgáltat iszogatáshoz való muzsikát. Pop, zajok, satöbbi!

12, SZOMBAT - MATTHEW MITCHELL TRIO

Modern jazz, mely a polinéz, az afrikai, a latin zenéből és természetesen a jazz gazdag hagyományából is ihletet merít. A Mitchell Matthew (gitár), Resch Béla (nagybőgő) és Kertész Ákos (dob) alkotta Trio saját szerzemények mellett Thelonious Monk, Miles Davis, John Coltrane és Duke Ellington darabjait adja elő.

18, PÉNTEK - JACK CANNON BLUES BAND

2006. őszén alakult a nem tradicionális, egyedi hangszerelésű és zenei megközelítésű, akusztikus bluest játszó magyar trió. A zenekar repertoárján különböző rhythm & blues átdolgozások, valamint saját dalok szerepelnek. 2008-ban megnyertek egy blues fesztivált a csehországi Sumperkben, azóta rendszeresen koncerteznek a környező országokban. Zoltai György "Zozó" (szájharmonika), ének, Bíró Ádám (akusztikus gitár), Gyergyádesz Péter (nagybőgő)

"A Blues Aperitiv történetének első magyar résztvevői és mindjárt az első alkalommal elnyerték a zsűri és a nézők kegyeit.Nem csoda, mert e műfaj (akusztikus blues)amerikai "bölcsőjén" kívül nem sokszor találkozunk ilyen precíz előadásmóddal.A trió fő csillaga Zoltai György harmonikás és énekes, nem szolgai módon játssza a standard mintákat, hanem nagyon is alkotó módon és nem utolsósorban prezentálja saját alkotásait is. De ami igazán megfogta a zsűrit a Jack Cannon zenekarban, az a tökéletes összjáték, mely lehetővé teszi számukra a "szabad levegővételt" a megszabott határokon belül is."
2008.jun.21, Blues Aperitive Sumperk, (CZ)

19, SZOMBAT - MUSIQUE PIQUANTIQUE
Szexfilmzenék a múltból! Kever _Les és Engin, vetít Sziszi.

A Musique Piquantique két év alatt eddig két esttel jelentkezett - mindkettő őrületes volt! Középpontban természetesen most is az erotika megjelenítése lesz, mégpedig a Super 8-as keskenyfilmek és a szórakoztató zene világából. Recsegő bakelitek, kerregő vetítők, bombasztikus bajszok és borzasztó bozontok. 24 órától csak 18 éven felülieknek!

24, CSÜTÖRTÖK - SOUL CHRISTMAS

A karácsony este fényét Kő emeli varázslatos lemezeivel, hogy a családi ünnep után (helyett) is legyen hol szívet és gyomrot melengetni. A kocsma este 9-kor nyit.

28, HÉTFŐ - RYLAND BOUCHARD | The Robot Ate Me (USA) 

Az elmúlt évtized egyik legtermékenyebbnek, legkreatívabbnak és egyesek által legijesztőbbnek tartott zeneszerző rendkívül széles zenei palettáján a folk, jazz, indie, psychedelia és az avant-garde rock egyaránt szerepel. 2002-ben The Robot Ate Me név alatt kiadott első lemezét egyöntetű kritikai rajongás övezte, zenéjét a legkülönbözőbb irányultságú zenei fórumok egyaránt dicsőítették. Új szólólemeze 2009 novemberében jelent meg Cowbirds and Cuckoos néven.

2009.11.30. 15:35 4 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://jazzkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr591563710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

YiDaKi 2009.12.16. 11:16:23

Ijesztő? Miért?????

TPZ 2009.12.16. 14:14:40

Gondolom az emberi természet ijesztő mélységeiben vájkál, olyan hangokat szólaltat meg, amit más nem mer. Mondjuk a családi hátterét elnézve van honnan merítenie. en.wikipedia.org/wiki/Ryland_Bouchard#Early_life

Dulakh 2009.12.29. 12:38:22

Ijesztő.

Mert az emberek képtelenek kussban végighallgatni egy koncertet. Még ha nem is érdekli, akkor is megtisztelhetné az előadót azzal, hogy arra a 60-90 percre legalább suttog, vagy halkan beszél. Azt hogy a többi emberre tekintettel legyen (akit még érdekelt is a dolog), már fel sem merül bennem hogy elvárjam.

És ami a szánalmas: amikor az előadó jelzés értékűen kijön az emberek közé, és hangosan ordítva énekel (és a szövegben utal is az idiótákra), az emberek nem veszik le, hogy saját magukat járatják le.

Na mindegy, ilyen is volt.

Improv.hu · http://www.improv.hu 2009.12.29. 13:10:50

Nem kocsmába való zene volt, na.
Grand moziterem, néma csendben. Talán.

Jazz Kocsma

A Jazz Kocsma Szeged 1992 óta működő alternatív zenés klubja. Kínálatunkban megtalálható számos értékes, a fősodorból kiszorult zenei irányzat, a jazztől a blueson, az elektronikán át az indie-ig. A pult baráti árakkal és széles választékkal áll rendelkezésetekre.

Nyitva tartás:
Hétfő-csütörtök: 17-24
Péntek-szombat: 17-24
Vasárnap: zárva.

A programok - ha másképp nem jelöljük - este 8-kor kezdődnek.

Szeged, Kálmány Lajos u. 14.
Telefon: +36.62.700.139
Mobil: +36.70.250.9279
Mail: jazz.szeged[kukac]gmail[pont]com

Modern iWiW

Jazz Blog

Nincs megjeleníthető elem

Grand Café

Nincs megjeleníthető elem

Galéria

Hírlevél

Név
E-mail cím
süti beállítások módosítása