Októberi programok

 2010 októbere van, ami azt jelenti, hogy kihúztuk két évig a pincében, ami, természetesen elsősorban nektek köszönhető. Az évfordulón ezért ismét szeretnénk egy kis mulatsággal a kedvetekben járni, melyre szeretettel várunk benneteket!

5. kedd: Lekvár - Jam Session

Rendszeresen jelentkező élőzenés kisérletezés, örömzene, jam session, vagy ahogy hívni szeretnétek. Az esemény továbbra is nyitott, egyetlen feltétel a hangszeres tudás. Ha kedvet éreztek részt venni, ne feledjétek otthon a hangszereiteket!

6. szerda: Andrea Rottin & Above The Tree (IT)

Két olasz előadó debütál az országban először a Jazzben, megelőzve a pesti fellépésüket.

Andrea Rottin indie-folk/wild-folk jellegű zenéje majdnem hagyományosnak mondható, megfoghatóbb dalszerkezettel és felépítéssel. Andrea az olasz Madcap Collective tagjaként adta ki debütáló szólólemezét, "Songs About Nightmares" címmel 2008-ban, illetve szerepelt a szintén a kollektíva tagjai által létrehozott Os Mutantes tribute lemezen ("Jardin Elétrico"), előtte pedig az Oswald nevű indie/noise-rock trió gitárosa volt. A tavalyi és tavalyelőtti cseh/szlovák/szlovén/olasz turnék után végre körútjával minket is érint idén.

Az Above the Tree művésznév alatt megbúvó úriember (polgári nevén Marco Bernacchia) már nehezebb dió; zenéje az alkotó saját meghatározása szerint pre-háborús akusztikus blues és élő elektronika keveredésével létrejött kisérleti zene, amelyet minimalista hangok és szokatlan atmoszférák jellemeznek. Mindezt egy kartondobozból készült csőrös-tarajos maszkkal a fején, néha egy faágon gubbasztva adja elő élőben, gitárja és számtalan effektje segítségével.

Az egyszemélyes, maximálisan kisérleti jelleggel létrejött projekt 2007-ben kezdődött a "blueREVENGE" című debüt nagylemez kiadásával, amelyet tavaly követett a "Minimal Love" című lemez. A teljesen kategorizálhatatlan zene a (nemcsak) elsőre megdöbbentő látványvilággal párosulva egy nem mindennapos koncertélményt nyújt.

9. szombat: 2 éves az új Jazz. Fellép a FrankZafka

"A Rolling Stones kölykök kirúgták Jaggert, bevették Tommy Ramone-t, és csináltak egy filmzenét Tarantinonak jazz sztenderdekből." Szabad asszociációs tánc és krimizenekar. Instrobeat, surf, latin és jazz, szigorított Shadows - anya, apa is jöhet, de a túlképzett jazzrajongók se maradjanak otthon. Szülinapi meglepetésekkel.

12. kedd: Undorgrund Klub

A hónap második kedd estéjén az Undorgrund indie/alter zenei rendezvénysorozat és Rádió MI-s műsor csapata (viorelPOP, Hosszúpuska, TPZ és Kabir Daddy) szolgáltat iszogatáshoz való, erősen (de nem kizárólag) gitár-orientált muzsikát. Pop, zajok, satöbbi!

16. szombat: Black Rhythm Happening!

Kő (Sambafriqua Club, Rádio Mi) a tőle megszokott, 60-70-es évek hangzásvilágát és a funk-jazz ritmust alapul vevő lemezeiből válogat. 

22. péntek: Görbülő Cövek Klub

Szeged elpusztíthatalan botrányzenekara, az örök gimnazista Tirke Honolulu továbbra is kitartóan emeli magasba a rákkenroll zászlaját.

23. szombat: Mitchell-Horváth-Kovács Trio

Az új-zélandi zenész, Matthew Mitchell új formációja budapesti zenészekkel. (Matthew Mitchell, Horváth Balázs, Sárvári Kovács Zsolt)

29. péntek: Easy/DC akusztik

Korai AC/DC-t játszani akusztikusan? Nos, akármekkora baromságnak tűnik, az egyre profibb szegedi zenekar a mi kedvünkért megpróbálja. Ha kiváncsiak vagytok az eredményre és/vagy kedvelitek a Bon Scott éra dalait, itt a helyetek.

2010.09.28. 19:27 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jazzkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr32330347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Jazz Kocsma

A Jazz Kocsma Szeged 1992 óta működő alternatív zenés klubja. Kínálatunkban megtalálható számos értékes, a fősodorból kiszorult zenei irányzat, a jazztől a blueson, az elektronikán át az indie-ig. A pult baráti árakkal és széles választékkal áll rendelkezésetekre.

Nyitva tartás:
Hétfő-csütörtök: 17-24
Péntek-szombat: 17-24
Vasárnap: zárva.

A programok - ha másképp nem jelöljük - este 8-kor kezdődnek.

Szeged, Kálmány Lajos u. 14.
Telefon: +36.62.700.139
Mobil: +36.70.250.9279
Mail: jazz.szeged[kukac]gmail[pont]com

Modern iWiW

Jazz Blog

Nincs megjeleníthető elem

Grand Café

Nincs megjeleníthető elem

Galéria

Hírlevél

Név
E-mail cím
süti beállítások módosítása