Májusi programok

9. hétfő: Jazz Session

Kötetlen jam session, random muzsikálás. Ha van kedved részt venni egy közös örömzenélésben, ragadd meg a hangszered és csattogj le vele a Jazzbe! Műfaji és hangszeres megkötés nincs, de a zenekari tapasztalatot elvárjuk.

10. kedd: M.A.Z.C.A. (IT) / Undorgrund Klub 

Marco Bernacchia már szerepelt egyszer a Jazz Kocsmában, Above The Tree elnevezésű egyszemélyes, kakasmaszkos fellépését máig sokan emlegetik. Most a M.A.Z.C.A. zenekarral tér vissza, hogy véletlenül se maradjunk olasz alternatív, atmoszferikus poszt-rock nélkül. Ezután az Undorgrund-csapat új és régi, főleg gitáros indie/alter zenékkel segíti elő a fogyasztást, dumálgatást, kikapcsolódást.

26. csütörtök: Marton László Távolódó: Az utolsó funky

Az utolsó funky címmel verseskötettel jelentkezett az ismert író és újságíró, Marton László Távolodó. A L’Harmattan kiadó gondozásában megjelent kötet válogatott és új verseit tartalmazza – olyan verseket, melyeknek nyersesége és zenei ihletettsége egyaránt szokatlan a kortárs magyar költészetben.

Az utolsó funky egy trilógia záró darabja. Az első a 2008-ban megjelent Folyamatos múlt című kötet volt, melyben Marton a meghatározó zenei élményein át „menetelt szembe a múlt idővel”. 2010-ben a Mindig régen van című önéletrajzi novellafüzérben folytatódott a „nyomkeresés”, Az utolsó funky verseivel pedig bezárult a kör: miközben a régi verseit tisztázta, „egyszer csak azon kapta magát, hogy megint verset ír”.

Marton László Távolodó Budapesten született 1956-ban. A hetvenes évek közepe óta van jelen irodalmi életünkben. A nyolcvanas évek végén a Magyar Narancs zenei szerkesztője lett, ezután másfél évtizedig főleg zenei tárgyú írásokat publikált. Az írás és az újságírás mellett jelenleg művelődéstörténetet tanít,  továbbá a Sziget Fesztivál Világzenei Nagyszínpadának a művészeti vezetője és az MR2 – Petőfi Rádió Passzport című műsorának a szerkesztő-műsorvezetője.

Fontosabb kötetei:

A visszatérés fonala (1993), Pécsi szál – Kispál-könyv (1997), Érintés (2001) Ezeregy rémes éjszakám legszebb meséi (2003), Folyamatos múlt (2008), Mindig régen van (2010), Az utolsó funky (2011).

A könyvbemutató után a szerző beáll a dj-pult mögé.

27. péntek: Sardinelli

A kilencvenes évek közepén alakult csapat kezdetben improvizatív space-rockot tolt változó tagsággal, ám a fronton mindvégig az őshippi Szikkadt állt, aki elképesztő halandzsa sámánénekével újra és újra meglepte a közönséget. Jelen formáját tavaly decemberben vette fel a csapat, ekkor a koncepció is változott. A végeláthatatlan improvizációkat felváltották a modern elektronikus ritmusok és kütyük, de a szittya-néger érzés, a szabad ének varázsa megmaradt!

Szikkadt - voice, Fraser - bass, Deák Attila - gitár, Szabó Tibor - keyboards, program, Szabó Imre - dob

28. szombat: Görbülő Cövek Klub

Az anonim rákkendroll rajongók klubjának havi rendes szeánsza végérvényesen átköltözik szombatra, részint mert csak, részint pedig így legalább mindenki ápoltathatja magát a családdal vasárnap. Ebben a hónapban is sziporkázásra számítunk az újra egyre több saját számot játszó Tirke Honolulutól, de természetesen, többek között Lisa Lezlie Fishernek is köszönhetően a Stones koncentráció is állandó marad az előadás során.

2011.05.05. 17:14 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jazzkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr192880210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Jazz Kocsma

A Jazz Kocsma Szeged 1992 óta működő alternatív zenés klubja. Kínálatunkban megtalálható számos értékes, a fősodorból kiszorult zenei irányzat, a jazztől a blueson, az elektronikán át az indie-ig. A pult baráti árakkal és széles választékkal áll rendelkezésetekre.

Nyitva tartás:
Hétfő-csütörtök: 17-24
Péntek-szombat: 17-24
Vasárnap: zárva.

A programok - ha másképp nem jelöljük - este 8-kor kezdődnek.

Szeged, Kálmány Lajos u. 14.
Telefon: +36.62.700.139
Mobil: +36.70.250.9279
Mail: jazz.szeged[kukac]gmail[pont]com

Modern iWiW

Jazz Blog

Nincs megjeleníthető elem

Grand Café

Nincs megjeleníthető elem

Galéria

Hírlevél

Név
E-mail cím
süti beállítások módosítása