Novemberi pogramok

9. kedd: Undorgrund Klub

A hónap második kedd estéjén az Undorgrund indie/alter zenei rendezvénysorozat és Rádió MI-s műsor csapata (viorelPOP, Hosszúpuska, TPZ és Kabir Daddy) szolgáltat iszogatáshoz való, erősen (de nem kizárólag) gitár-orientált muzsikát. Pop, zajok, satöbbi! (Fotó: Tóth Balázs Zotán)

13. szombat: Kampec Dolores

"A Kampec Dolores zenéjének kifinomult gyönyörűsége az ismételt hallgatások során bomlik ki, ami mindig az esszenciális zenék jellemzője." "Úgy nyúl vissza a gyökereihez, hogy nem feledi eközben mindazt, amivel a muzsikája az idők során gazdagodott." ... A zene "nem hagyja magát kategorizálni. Fúzió, világzene, rock, folk -  mindezek (és egyebek is) jelen vannak." Kenderesi Gabinak jobban sikerül jó ízléssel egyensúlyt tartania az avantgárd és melodikus stíluselemek közt, mint szinte bárkinek az "extrém" énekesek közül." "Ritkán lehet ilyen meggyőző egységét hallani a népzenének és a rocknak. A Kampec Dolores zenéjében a legkisebb jazz- és rockstruktúrákat is áthatja a hagyományos, magyar gyökérzetben sarjadó hangzásvilág.
" (Néhány idézet a világ különböző sarkaiból származó sajtókommentárokból.)

A Kampec Dolores több mint két évtizede van jelen a zenei életben, sajátos, elismerten egyéni arculatával. 6 stúdióalbuma és 1 koncertlemeze után 2009 decemberében jelent meg a “Válogatás – best of 1986 – 2003” című CD a 1G Records kiadásában.

Kenderesi Gabi (ének) "egyszerre éteri és zsigeri", ahogy egy  sajtóorgánum fogalmazott – egyike a legizgalmasabb magyar vokalistáknak, akár költői szövegeit énekli, akár hangszerként használja hangját. Hajnóczy Csaba (gitár), a legendás Kontroll Csoport egyik egykori alapítója, most sem a múltra, hanem előre tekintve halad útján. Grencsó István (szaxofon, fuvola) a magyar jazz és improvizációs zene meghatározó egyéniségei közé tartozik. Vajdovich Árpád  érett, precíz, virtuóz basszusjátéka és az együttessel alig egy éve muzsikáló Németh Csaba invenciózus, kifinomultan muzikális dobolása minden tekintetben figyelemre méltó ritmusszekciót alkot.

16. kedd, 18:00: PARAVENT irodalmi szalon

A „Magyarország olvassa Ausztriát” néven életre hívott, az „Ausztria olvas”-akcióra válaszoló programsorozat harmadik szakaszába ért. Ebben az évben a linzi Stifterhaus „nextext” nevű fiatal írócsoport tagjai a vendégek és a vendéglátók a PARAVENT interdiszciplináris irodalmi szalon keretében. Nyitottságával és szürreális-kedélyes társalgási atmoszférájával a PARAVENT kis saját zárt világot kíván létrehozni, ahol a kreatív szellemek bátran kiélhetik kreativitásukat. Szegeden és Pécsen nem csak a nextext tagjai olvasnak fel: a teremben kiosztott nyílt mikrofonok a közönséget is arra bátorítják, hogy ki-ki olvassa fel magával hozott kedvenc szövegét/szövegrészletét. A legfiatalabb osztrák irodalommal való találkozás egyben saját szövegek létrehozására is jó alkalom lehet. Az Osztrák Kulturális Fórum rendezvénye.

18. csütörtök: Éder "Lá" Ferenc – Thea Soti Duó

Először hallhatja a közönség teljes egészestés koncert keretében a már évek óta együtt dolgozó párost. A vajdasági származású fiatal énekesnő és a budapesti basszusgitáros egy egészen szokatlan párosításban lép ezúttal színpadra.

Törékenység, a pillanat játékai és letisztult minimalizmus jellemzi kettősüket. A különleges basszusgitár-ének felállás egy egészen ismeretlen hangzásvilággal nyúl a régi jazzklasszikusokhoz és modern dalokhoz. Nemcsak feldolgoznak, hanem leporolnak, frissítenek, gyúrmáznak, kísérleteznek. Intim improvizációk, finom rezgések és apró mókák zenéjük állandó kísérői. Néhány a Thea Soti Quartetből már jól ismert közös daluk is felcsendül majd, ezúttal eredeti duóverzióban.

A duó tagjai Budapest, Berlin és Hannover között ingázva dolgoznak és lépnek fel. Inspirációikat szívesen merítik Richard Bona, Anna-Maria Jopek, Tuck&Patti és Tok Tok Tok muzsikájából.  Thea Soti – ének, Éder „Lá” Ferenc – basszusgitár

20. szombat: Black Rhythm Happening!

Kő (Sambafriqua Club, Rádio Mi) a tőle megszokott, 60-70-es évek hangzásvilágú lemezeiből válogat. Ezen az estén afro–tropical–funk-disco lesz a fővonal, mellé beillesztve egy pár izgalmas dal, kelet-európai lemezekről, melyekre vidáman bólogathat a nagyérdemű.

23. kedd: Lekvár - Jam Session

Rendszeresen jelentkező élőzenés kisérletezés, örömzene, jam session, vagy ahogy hívni szeretnétek. Az esemény továbbra is nyitott, egyetlen feltétel a hangszeres tudás. Ha kedvet éreztek részt venni, ne feledjétek otthon a hangszereiteket!

27. szombat: Görbülő Cövek Klub

Szeged elpusztíthatalan botrányzenekara, a folyamatosan változó felállású Tirke Honolulu továbbra is kitartóan emeli magasba a rákkenroll zászlaját.

Decemberi előzetes:

december 2. csütörtök: MnoЖizvuk (SRB)

december 3. péntek: Santa Diver

2010.11.04. 17:57 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jazzkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr812423662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Jazz Kocsma

A Jazz Kocsma Szeged 1992 óta működő alternatív zenés klubja. Kínálatunkban megtalálható számos értékes, a fősodorból kiszorult zenei irányzat, a jazztől a blueson, az elektronikán át az indie-ig. A pult baráti árakkal és széles választékkal áll rendelkezésetekre.

Nyitva tartás:
Hétfő-csütörtök: 17-24
Péntek-szombat: 17-24
Vasárnap: zárva.

A programok - ha másképp nem jelöljük - este 8-kor kezdődnek.

Szeged, Kálmány Lajos u. 14.
Telefon: +36.62.700.139
Mobil: +36.70.250.9279
Mail: jazz.szeged[kukac]gmail[pont]com

Modern iWiW

Jazz Blog

Nincs megjeleníthető elem

Grand Café

Nincs megjeleníthető elem

Galéria

Hírlevél

Név
E-mail cím
süti beállítások módosítása