Zenekarok

Yagmur

 

A budapesti formáció 2 éve létezik, ám egy átalakulás következtében most 2 új zenészt is soraiban tudhat. Stílusa valahol a filmzene és jazz határán helyezkedik el. Műsorunk 70 perces.

Ha novemberben lehetne, esetleg milyen feltételekkel lehetne játszani? (Általában 30ezer Ft-ért szoktunk fellépni). Két Yagmur szerzemény a myspace-en is meghallgatható: www.myspace.com/yagmurhungary, Ignácz Ádám - ignaczadam@gmail.com

 

Sanzon izé

 

2órás müsorunk van. Tagok: Fábián Nikolett/ének, Száraz Nagy Tamás/zongora, Kaszás László/bass, Sövény Olivér{sövi}/gitár, Rácz Zsolt/ütős hangszerek, raczkonya@tvnetwork.hu

 

Timeless Jazz Band

 

http://www.youtube.com/results?search_query=Timeless+Jazz+Band&search_type=&aq=f

 

www.timelessjazzband.hu, timelessjazzband@gmail.com

 

Fabó István zenekarvezető. A Kiskunhalasi TIMELEES JAZZ BAND zenei stílusa a jazz, funky és azörökzöld dallamokra épülő, elsősorban az 50-60-as éveket idéző,nemzetközileg közismert melódiák, jazzes megfogalmazása. "Timeless" a zenekar szabad fordításában is kortalant jelent. Ezzel is utalunk arra, hogy a zenénk, amit játszunk, örökzöld és a maga módján kortalannak mondható. A zenekarunk célja, hogy azt a zeneszerető közönséget, akik szeretik a

örökzöld melódiák dallamvilágát, és a modernebb műfajilag talán a jazz világához közelebb álló hallgatóságot, elvarázsoljuk. Zeneszámaik többségében az ének az elsőrendű szempont, melyre jellemzőa klasszikus jazz és a modern funky ötvözete és a szabad improvizatív játékmód teljesen egyéni szabadsága.

 

Groovus Interruptus

 

Demónk az alábbi linken érhető el:

http://www.myspace.com/groovusinterruptus

 

Eddigi fellépéseink: Take Five, RIO, Muzsikus kávéház - Byron Wallen előzenekara, Újvár Jazzklub, Menta Terasz, Fészek művészklub, Rézmál kávéház, Főbe Járat, Monyó, Pótkulcs, Filter, Darschan Muzsikus Kávéház

 

Colombre Band

 

www.myspace.com/colombreband

 

Különleges, akusztikus blues-hip-hop-funky mixtúra, közös zenei örömszerzés szarkasztikus humorral és intellektuális merevedés állapotában íródott szövegekkel.

 

2008 nyara óta játszunk együtt a jelenlegi felállásban, megalakulásunk óta folyamatosan koncertezünk és utazunk műsorunkkal. Intim hangulatú, sajátos humorú fellépéseinket komoly sikerek és érdeklődés kíséri nem csak hagyományos mondható koncerthelyszíneken, színházakban, komolyzenei előadótermekben is.

 

2008 októbere óta a győri Rómer házban saját nevünk alatt futó klubot működtetünk, ahol zenészbarátokat, kollégákat látunk vendégül, akik a legkülönbözőbb hangszerek és stílusok művelői. Jelenleg klubozunk, magyarországi és külföldi klub, illetve fesztiválkoncertek egyeztetése zajlik, nyáron a Dán-Magyar Fórum Aarhus-i találkozóján, ősszel a bukaresti intézet szervezésében lépünk fel, illetve Tóth János Rudolffal (Hobo Blues Band) dolgozunk együtt, aki a május 2-i MEDIAWAVE Fesztiválon tartandó koncertünkön lesz a zenekar vendége.

 

Köszönettel, Váray Laci +36-30-262-5788 www.colombre.hu

 

Morze

 

debreceni igen tehetséges zenekarnak lehetősége nyílik-e fellépni a jazz kocsmában. a stílusukat saját megfogalmazás szerint jazz'n'roll-nak hívják :) , igen kellemes. a srác aki lent volt azt mondta, hogy szerezzek valami anyagot tőlük. nos íme egy video:

http://www.new.facebook.com/profile.php?id=1097532977#/video/video.php?v=1034514508599

 

DAV

 

DAV. A zenekar története 2005-ben kezdődött, pár évig különböző felállásokban trióként működött, mígnem 2008 őszére ősszeállt a jelenlegi zenekar. Gitár, ének - Szesztay Dávid, szaxofon - László Lilla, trombita - Görögh Dániel, Harsona - Abbas Murád, basszusgitár - Szerető Dániel, Dob - Németh Csaba. A zenekar tagjai olyan egyéb zenekarokban játszanak mint pl.: Pop Ivan, Specko Jedno, Kis Erzsi zene, Kampec Dolores, Budbudas stb. A zenekar megszólalására használhatnám a "rockos" jelzőt, de ezzel csak nagyon felszínesen adnék leírást a zene jellegéről, ugyanis a számok rendkívül változatosak és fordulatosak, sokféle stílust, vagy hangulatot érintenek.Voltaképpen dalokról beszélhetünk, hiszen szinte mindegyik számban megjelenik az ének, de sokukban csak egy-két versszak erejéig, apró üzenetként hangzik el pár sor. Sajnos a jelenlegi felállással még nem készült felvétel, nagy sajnálatomra nem tudom megmutatni, hogy mit is csinálunk mostanság. Azt mondhatom, hogy ősz óta minden koncertünket lelkesen fogadták a nézők, mind a Gödör "Jazz Szerda" sorozatán belül, a Sirályban és Novemberben a Trafóban, ahol az Adrian Belew Power Trio előzenekaraként léphettünk színpadra. Írnék pár dalt, amit figyelmébe ajánlanék a honlapról: Bufett, Makett Élet, Astronouta, Gyuri. Azért javaslom ezeket, mert ezekből párat a mai napig játszunk és a többi is képviseli valamilyen módon azt az irányt ami felé halad a zenekar. Köszönöm a figyelmét, remélem fogunk még értekezni a jövőben a koncertről, annak ellenére, hogy nem vagyunk a szó hagyományos értelmében jazz zenekar.

 

szesztay dávid 0620 581 27 61 www.davtrio.com

 

Rézangyal

 

Hadd ajánljam figyelmükbe/figyelmetekbe a Rézangyal zenekart.

A jazz és a blues határán (ha van ilyen határ egyátalán) muzsikálunk, kitekintve a magyar népzene felé is olykor-olykor.

 

A tagok:

Bornemissza Ádám (Petra Börnerova Band, Benkő Zsolt Group, Jugging Stones, Rosszcsillag)

Benkő Zsolt (Herfli Davidson, Sonja és a Sápadtarcúk, Bluesrivers, Benkő Zsolt Group, Petra Börnerova Band)

Halper László (Angus Thomas, Orszáczki Jackie, Kőszegi Imre)

Hajas László (Stúdium Dixieland, Bojtorján, Kormorán, You and I)

 

A Rézangyal zenekar 2008 őszén alakult négy kísérletező kedvű, 40-es éveik környékén járó zenészből. A zene alapjaiban blues, de a kötelező formákról gyakran leválik, hogy tágasabb, kötetlenebb zenei formákba is eljusson. A tagok zenei és civil mentalitása révén nem csupán zenei műhely, hanem egy kellemes baráti társaság is kialakult. Ez rendkívül fontos tényező az eféle intím, bensőséges muzsikálás esetében.

Az alapanyagot Bornemissza Ádám dalai, fordításai adják. Keserédesen fanyar szövegei a zenekar felszabadult dallamaival sajátos hangulatot teremtenek, amelyben a blues afro-amerikai ízei és a kelet-európai lét egyedi illatai keverednek. Néhány magyar népdal is a fent leírt köntösbe öltözik a zenekar kezei között.

Ha el akarnánk nevezni, azt mondhatnánk rá: világblues. De inkább ne tegyük.

 

Bővebb információk, zenei felvételek:

http://rezangyal/bornemisszaadam.hu/

 

Bornemissza Ádám

 

 

 

2009.10.13. 16:11 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jazzkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr951447707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Jazz Kocsma

A Jazz Kocsma Szeged 1992 óta működő alternatív zenés klubja. Kínálatunkban megtalálható számos értékes, a fősodorból kiszorult zenei irányzat, a jazztől a blueson, az elektronikán át az indie-ig. A pult baráti árakkal és széles választékkal áll rendelkezésetekre.

Nyitva tartás:
Hétfő-csütörtök: 17-24
Péntek-szombat: 17-24
Vasárnap: zárva.

A programok - ha másképp nem jelöljük - este 8-kor kezdődnek.

Szeged, Kálmány Lajos u. 14.
Telefon: +36.62.700.139
Mobil: +36.70.250.9279
Mail: jazz.szeged[kukac]gmail[pont]com

Modern iWiW

Galéria

Hírlevél

Név
E-mail cím