Áprilisi programok

Április 1. Undorgrund Klub - Minden hónap első szerda estéjén az Undorgrund indie/alter zenei rendezvénysorozat és Rádió MI-s műsor csapata (viorelPOP, Hosszúpuska, TPZ és Kabir Daddy) szolgáltat iszogatáshoz való muzsikát. Pop, zajok, satöbbi!

Április 3. Grencsó Bio Kollektíva - Grencsó szabad zenei szelleme, irányzatoktól, divatoktól, iskoláktól független, öntörvényű gondolkodása, s nem utolsó sorban hangszeréhez fűződő viszonya a legjelentősebb hazai zenészek közé sorolja műfajában. A BioKollektív zenéje egyre erősebben a kollektív improvizáción és kísérletezésen alapszik. Ezen az estén Hock Ernő (bőgőn), Rubik Ernő (billentyűs hangszereken), Sárvári Kovács Zsolt (dobok) fog közreműködni. A Factory Creative Studio támogatásával.

Április 4. Kurina Trió - Jazz sztenderdek Kurina Kornél, Hegyi Viktor és Látó Attila előadásában

Április 7. Rambling Blues Trio - Az ország egyik legrégebbi akusztikus blues együttese

Április 10. The Ruby Suns (NZ), előzenekar: Skallander (NZ) - A kaliforniai dalszerző-hippi, Ryan McPhun, miután végigjárta az aucklandi indie-pop színteret, 2004-ben két barátnőjével a Ruby Sunsnál állapodott meg. Első lemezük egyrészt kitűnő pszichedelikus popdalok gyűjteménye, másrészt igazi civilizációs összeborulás. Minden dalban szerepel valami különlegesnek ható csendes-óceáni, maori vagy polinéz dallam, vagy akár csak egy-egy hang, ami mifelénk senkinek sem jutna eszébe. Második, 2008-as lemezükön a felszín alatt két réteggel ott vannak még a Pet Sounds-os gyökerek, de már jóval nehezebb kihámozni őket az afrikai asszonykórus, djambe dob, ukulele gitár és maori ének kavalkádja alól. Az eredmény pedig meglepő módon ugyanolyan felemelő, mint az első albumnál. Fotók: Egri Viktor

 

A szintén új-zélandi Skallander Matthew Mitchell és Bevan Smith (aka Signer) projektje, itthon viszonylag kevésbé ismert, hazájában azonban meglehetős népszerűségnek örvend.

A koncertek után a Lamantin DJ-i szolgáltatják a hallgatnivalót.

Április 17. Frankie Látó Duo - Frankie látó és Kurina Kornél játszik.

Április 18. Matthew Mitchell Trio - Modern jazz, mely a polinéz, az afrikai, a latin zenéből és természetesen a jazz gazdag hagyományából is ihletet merít. A Mitchell Matthew (gitár), Resch Béla (nagybőgő) és Kertész Ákos (dob) alkotta Trio saját szerzemények mellett Thelonious Monk, Miles Davis, John Coltrane és Duke Ellington darabjait adja elő. A koncert után: Blue Note Hours, a lemezjátszóknál Kő és _Les, teritéken a legjobb jazz lemezek.

Április 23. MOE - A zenekar lendületes funky és soul zenét játszik jazzel fűszerezve, főleg külföldi előadóktól, de hazai ritkaságokról is lerázza a port. A koncertet saját szerzeményeikkel tűzdelik. Tagok: Szirtes Edina (Mókus): ének, hegedű, billentyűk, Oláh Csaba: gitár, ének, Földes Gábor: basszus, Szabó Csaba: dob.

Április 24. Görbülő Cövek Klub - Házigarázda a Tirke Honolulu

A programok este 8-kor kezdődnek, a belépés ingyenes.

2009.03.23. 16:51 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jazzkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr51020535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Jazz Kocsma

A Jazz Kocsma Szeged 1992 óta működő alternatív zenés klubja. Kínálatunkban megtalálható számos értékes, a fősodorból kiszorult zenei irányzat, a jazztől a blueson, az elektronikán át az indie-ig. A pult baráti árakkal és széles választékkal áll rendelkezésetekre.

Nyitva tartás:
Hétfő-csütörtök: 17-24
Péntek-szombat: 17-24
Vasárnap: zárva.

A programok - ha másképp nem jelöljük - este 8-kor kezdődnek.

Szeged, Kálmány Lajos u. 14.
Telefon: +36.62.700.139
Mobil: +36.70.250.9279
Mail: jazz.szeged[kukac]gmail[pont]com

Modern iWiW

Jazz Blog

Nincs megjeleníthető elem

Grand Café

Nincs megjeleníthető elem

Galéria

Hírlevél

Név
E-mail cím
süti beállítások módosítása