Márciusi programok

7. péntek: Jam Session

sound-system-speaker-wall_jam.jpg

Kötetlen jam session, random muzsikálás. Ha van kedved részt venni egy közös örömzenélésben, ragadd meg a hangszered és csattogj le vele a Jazzbe! Mikrofont, erősítőt, dobcuccot adunk, a zenei tudást te hozod. Műfaji és hangszeres megkötés nincs, de a zenekari tapasztalatot elvárjuk. Csak bátran!

11. kedd: Perhaps (USA) + UNDorgrUND Klub

perhaps_web.jpg

Bostoni gitár-basszus-dob trió (újabban énekkel kiegészülve, így quartetté hízva!), fergeteges tempóval, nagy elszállásokkal, kacifántos váltásokkal és esetenként fúvós hangszerekkel kiegészülve. A progresszív rock, a jazz és a klasszikus zene határmezsgyéjén. Turnéztak a japán kult Acid Mothers Temple-lel, a Hawkwind-del, kiegészültek Damo Suzukival a szintén legendás CAN-ből, most pedig európai körútjukon eljönnek Szegedre is.

http://perhaps.bandcamp.com/

Az UNDorgrUND-csapat (főleg gitáros) indie/alter zenékkel segíti elő a fogyasztást, dumálgatást, kikapcsolódást a szegedi Jazz Kocsmában minden hónap 2. keddjén, este 8-tól, ingyenesen. A Joy Divisiontől a Vaccines-ig, a Wire-től a dEUSig, magyarán bármi ilyesmi előfordulhat a legújabbaktól az örökbecsűkig.

(Indie/alternative classics and fresh releases played by the UNDorgrUND djs, so you can have a chat and several drinks with your friends while listening to awesome songs of the scene. Monthly, every second Tuesday, for free. Cool music, cool venue and very friendly atmosphere.)

Ha még nem tetted, csatlakozz az UNDorgrUND Facebook-csoporthoz, amennyiben értesülni szeretnél szegedi indie/alter eseményekről, na, meg jó zenékről: https://www.facebook.com/groups/undorgrund/
Ha pedig még több ötletre vágysz, mit hallgass:
http://undorgrund.blog.hu/
http://www.mixcloud.com/UNDorgrUND/

Beugró: 800 forint.

21. péntek: Aires Altos + I Am Soyuz

aires.jpg

Aires Altos - bedroom pop
A Budapestről jövő Aires Altosról szinte folyamatosan cikkezik a magyar zenei sajtó. Quart, Recorder, Lángoló, Metal Hamm - ja ők nem. Na de nem is ez a lényeg, mert kit érdekel, hogy mit írnak a zene firkászok, nem? A lényeg csak annyi, hogy az utóbbi idők legőszintébb és talán legszerethetőbb zenéjét Vicusék hozták össze ezzel a bandával.
http://aires-altos.bandcamp.com/

I Am Soyuz - spacerocket pop
Világjárás, loop pedál, ukulele és mosolygós arcok. Nagyon röviden talán így lehetne tömören összefoglalni az I Am Soyuzt, ami azonban távolról sem írja le tökéletesen ezt a zenei projectet, viszont azt ti sem akarjátok, hogy oldalakban értekezzek erről, úgy jobb lesz, ha hisztek nekem:
ez tényleg nagyon klassz
https://www.youtube.com/watch?v=_qYVvs6WmCk

Az este folyamán pár elvetemültebb Karóva Tejbáros fog majd koncertek előtt, között és után majd zenéket pakolni, természetesebben a fenékrázósabb fajtából.
Beugró: 500 forint.

29. szombat: BCM Organic Trio

bcm_trio.jpg
A Blahó Attila (orgona), Csendes Csaba (dobok) és Matthew Mitchell (gitár) által alkotott formáció úgynevezett orgona trió, a stílus és előadásmód kialakulása az '50-es, '60-as évekre tehető. A zenekart alkotó 3 kiváló muzsikusnak összesen több mint 60 év színpadi tapasztalata van, és pályafutásuk során az összes kontinenst bejárták zenekaraikkal. Ezzel a felállással a szegedi Jazz Kocsmában mutatkoznak be a közöségnek. Koncertjük egyben tiszteletadás a nagy elődök, Jimmy Smith, Wes Montgomery, vagy a még ma is élő és alkotó Joey DeFrancesco és Lonnie Smith előtt. A koncerten a jazz irodalom gyöngyszemeiből válogatnak, és az előadók személye, továbbá a különleges felállás garantálja a nem mindennapi élményt.

2014.03.11. 18:21 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jazzkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr85854466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Jazz Kocsma

A Jazz Kocsma Szeged 1992 óta működő alternatív zenés klubja. Kínálatunkban megtalálható számos értékes, a fősodorból kiszorult zenei irányzat, a jazztől a blueson, az elektronikán át az indie-ig. A pult baráti árakkal és széles választékkal áll rendelkezésetekre.

Nyitva tartás:
Hétfő-csütörtök: 17-24
Péntek-szombat: 17-24
Vasárnap: zárva.

A programok - ha másképp nem jelöljük - este 8-kor kezdődnek.

Szeged, Kálmány Lajos u. 14.
Telefon: +36.62.700.139
Mobil: +36.70.250.9279
Mail: jazz.szeged[kukac]gmail[pont]com

Modern iWiW

Jazz Blog

Nincs megjeleníthető elem

Grand Café

Nincs megjeleníthető elem

Galéria

Hírlevél

Név
E-mail cím
süti beállítások módosítása