Decemberi programok

7. péntek: Jam Session

jam_fakan.jpg
Fotó: Hering Noémi

Kötetlen jam session, random muzsikálás. Ha van kedved részt venni egy közös örömzenélésben, ragadd meg a hangszered és csattogj le vele a Jazzbe! Mikrofont, erősítőt, dobcuccot adunk, a zenei tudást te hozod. Műfaji és hangszeres megkötés nincs, de a zenekari tapasztalatot elvárjuk. Csak bátran!

8. szombat: 40 Days

40daysband.jpg
Fotó: Vészi Kriszta

A budapesti 40 Days zenéje és felállása elsőre sokakat emlékeztethet olyan álmodozós együttesekre mint a Cocteau Twins vagy a Sundays. Ám dalaikban ott lapul számos meglepően vad váltás, beindulás, és nem kevés pszichedélia is. A fiatal zenekar tagjai olyan – meglehetősen különböző – együttesekben játszottak/játszanak mint a Hammer Of Gods, az X-menz Idiotronic vagy a Bioberber.

http://www.facebook.com/40daysband

11. kedd: Undorgrund Klub

undor_gabi.jpg
Fotó: Fakan Csaba

Ahogy megszokhattunk, ezúttal is az alter rendezvénysorozat és Rádió MI-s műsor csapata (viorelPOP, Hosszúpuska, esetenként TPZ és Kabir Daddy) szolgáltat iszogatáshoz való, erősen (de nem kizárólag) gitár-orientált muzsikát. Pop, zajok, satöbbi!

http://www.facebook.com/groups/undorgrund/

14. péntek: Napirajz dedikálás. Vendégünk  Merényi Dániel.

A Napirajz legnagyobb szerénységgel is csak zseniálisnak nevezhető szerzője, a magyar kerékpár-manufaktúra egyszemélyes keresztes hadjárata, a reklámiparból szerencsésen kiábrándult Merényi Dániel dedikálja legújabb kötetét a Jazzben. Aki volt már dedikáláson, az tudja, aki pedig nem, azok kedvéért elmondjuk, hogy ez nem csak annyi, hogy Dani ad egy autogramot, oszt kész, hanem mindenki egyedi, személyre szóló rajzot kap, amellett persze, hogy lehetősége nyílik a mesterrel egy helyiségben sörözni. Könyv vásárlására természetesen a helyszínen is van lehetőség, de akinek van otthon régebbi, aláírástalan kötete, az se hagyja otthon!

napirajz.jpg

15. szombat, 19.30: Petruska András

petruska.jpg

Egy szál gitár, egy szál ének - ezt látja a szemed, de te mégis egy komplett zenekart hallasz a háttérben. Elbújtak a színfalak mögött, vagy ügyes playback? A valóság sokkal izgalmasabb ennél: éppen Petruska András egyik koncertjén veszel részt. A hamisítatlan, egyedi játéktechnika amivel itt találkozhatsz lényegében a szakmai virtuozitás és a határtalan fantázia ötvözete.  Ennek az összetettségnek köszönhetően éled meg úgy a koncertet, mintha egy soktagú zenekar muzsikálna neked, holott egyedül András áll a színpadon és amit használ az csupán a hangja és a gitárja.

András 2010-ben megnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivált, majd a Quimby előzenekaraként turnézott hosszabb ideig. 2011 őszén a TEDxYouth@Budapest konferencián is előadott, idei évét pedig az MR2 Akusztik műsorában kezdte, ahol legújabb produkcióját mutatta be. Jelenleg egy brit producer, a Jazz Kocsma közönsége előtt sem ismeretlen Steve Swindelli közreműködésével első nagylemezén dolgozik.

http://www.facebook.com/andrispetruska

Beugró: 400 forint.

22. szombat: Santa Diver

santadiver_2.jpg

A Santa Diver zenéje sok szempontból végletes: az egyik pillanatban gyönyőrű dallamok sorozatát építi egymásra, majd effektek tömegével szabadít fel letaglózó erejű energiát. Mindez egy kalandos és egy szerelmes álom keverékéhez hasonlítható, ahol bár a történések előre kiszámíthatatlanok, végezetül feltöltődve és visszavágyva térünk magunkhoz. Az együttes három tagja több tucatnyi zenekart erősített jelenlétével mielőtt e közös pontra ért, ahol mindenki megnyugodhat: valami új született, kifogyhatatlannak tűnő kreativitással és energiával. Kézdy Luca jazzhegedűs a Free Style Chamber Orchestrából és a Nigunból is ismerős lehet, Szesztay Dávid filmzeneszerző, zongorista és basszusgitáros többek között a Budbudas és a Kamu oszlopos tagja, Sárvári Kovács Zsolt számtalan zenekara közül a Váczi Dániel Triót, a Grencsó Kollektíva különböző inkarnációit, a Kovács Linda Quartetet, a Plastic Septetet és a Kadát emelnénk ki. A három fiatal, energikus és kreatív muzsikus együtt szembesül a nagy szabadsággal, amit a változatos zenei műfajok ismerete nyújt, de nem ijed meg, hanem remekel.

www.facebook.com/santadiver

Beugró: 400 forint

28. péntek: Görbülő Cövek Klub

tirke_moby.jpg

Nem hagyunk pihenőt a két ünnep között sem, A Tirke Honolulu fáradhatatlan kollektívája megpróbálja még ebben az évben lebontani a helyet vidám, saját és reciklikált rock and rolljával. Ha ülni akartok, érdemes korán jönni, de hát ki szeretne ülni egy Tirke koncerten?

http://www.facebook.com/tirkehonolulu

31. hétfő: Szilveszter - Blues Bell koncert, Jazzszigor

Eddigi hagyományunkkal szakítva idén előzenével ünnepeljük az új jövedékiadó-emelést. 2012-ben még Szeged méltán híres blues zenekara játszik nem csak bluest, hanem sok rokon műfajt is, majd 2013-tól a legrákenrollabb jazz rajongó, Szemerei Bálint veszi át a hatalmat a lemezjátszók felett, hogy bizonyítsa, a jazz bizony a legkeményebb műfaj. A pofátlanul alacsony beugró ráadásul némi harapnivalót is tartalmaz, szóval miért ne jönnétek évet búcsúztatni egy kicsi szuterénbe?

Blues Bell

blues_bell_sada.jpg
Fotó: Domonkos Sada

A Blues Bell zenekart 1993-ban Hrabovszky Tamás (ének, szájharmonika) és Török Péter (gitár, vokál) hívta életre, elsősorban az improvizatív örömzenélés közös szeretete okán. Repertoárukban a blues kereteit kitágítva funkys, rock’n’roll-os, jazzes színek is megjelennek. Hrabovszky Tamás – ének, szájharmonika, Török Péter – gitár, Wilhelm Gábor – basszusgitár, Szabó Csaba – dob

Beugró: 1000 forint.

2012.12.01. 18:10 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jazzkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr954941523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Jazz Kocsma

A Jazz Kocsma Szeged 1992 óta működő alternatív zenés klubja. Kínálatunkban megtalálható számos értékes, a fősodorból kiszorult zenei irányzat, a jazztől a blueson, az elektronikán át az indie-ig. A pult baráti árakkal és széles választékkal áll rendelkezésetekre.

Nyitva tartás:
Hétfő-csütörtök: 17-24
Péntek-szombat: 17-24
Vasárnap: zárva.

A programok - ha másképp nem jelöljük - este 8-kor kezdődnek.

Szeged, Kálmány Lajos u. 14.
Telefon: +36.62.700.139
Mobil: +36.70.250.9279
Mail: jazz.szeged[kukac]gmail[pont]com

Modern iWiW

Jazz Blog

Nincs megjeleníthető elem

Grand Café

Nincs megjeleníthető elem

Galéria

Hírlevél

Név
E-mail cím
süti beállítások módosítása