Áprilisi programok

6. péntek: Görbülő Cövek Klub

A Tirke büszkén vállalja a tanítást: copy, copy, copy. Ezért, aki magyar, ott lesz, ha nem, az egyesült ugor törzsek fősámánja, Csudajde apó tagaggya ki fájdalmasan, Lehel-tülkét bőgetve. Csak saját számokat jáccanak persze, köztük Ragadós ujjak, Kitetovállak, Érzelmi mentőszolgálat, Hidak Bábelbeba, Acélkerekek és Bizonyos lányok c. albumaik slágereit.

10. kedd: Undorgrund Klub

Ahogy megszokhattunk, ezúttal is az alter rendezvénysorozat és Rádió MI-s műsor csapata (viorelPOP, Hosszúpuska, TPZ és Kabir Daddy) szolgáltat iszogatáshoz való, erősen (de nem kizárólag) gitár-orientált muzsikát. Pop, zajok, satöbbi!

18. szerda: The Durgas (USA/H)

A Subtle Plague és Drastic Measure nevű két formáció a kilencvenes évek derekán rendszeresen feltűnt a 120 Minutes című kultikus tévéműsorban, ezen kívül egyenrangú turnépartnerei voltak a szépemlékű Jesus Lizardnak, valamint a Therapy?-nak is. A The Durgas a fent említett két formáció kvázi utódjaként jött létre, és viszi tovább örökségüket – némileg populárisabb formában.
 
A többnyire német gyökerekkel rendelkező zenészek a világ számos pontján megfordultak már, ám Budapest a mai napig egyik legkedveltebb turnéállomásuk. Szerzeményeiknek a kelet-európai és afrikai motívumok épp oly fontos alkotóelemei, mint a pop és a rock. A zenekar debütáló lemeze 2007-ben jelent meg Back To The Start címmel.

Belépő: 400 Ft.

19. csütörtök: Kampec Dolores

A Kampec Dolores az elmúlt huszonhét évben sokféle albumot készített, nemegyszer elbizonytalanítva ezzel a régi rajongókat. A kezdeti alterockot (legerősebb dokumentuma az 1991-es Levitáció) a kilencvenes évek derekától egyre radikálisabb hangvételű - a free jazz és a kortárs zene felé mozduló - produkciók váltották fel, aztán visszafordultak a közérthetőbb irányba, s onnantól kezdve Hajnóczy és Kenderesi kísérletező kedvüket inkább más formációkban élték ki. Azóta nincs radikális változás, mondhatni, ugyanazon a nyomvonalon haladnak, legfeljebb zenéjüket erőteljesebben átszínezte a progresszív rock, a világzene, a pszichedelia. Jól érzékelteti mindezt a sorrendben hetedik stúdióalbum, melyen újfent minden erényüket demonstrálják: merészek, mélyek, időtlenek és tántoríthatatlanok. A Jazzben most élőben kóstolhattok bele a kritikusok által dicsőített új korong anyagába.

Belépő: 500 Ft.

Hallgassátok meg az új lemezt!

25. szerda: Krapulax & Bellepomme

"(Don LaFontaine) "They were friends....they were in a band....but then....WAR'S BEEN DECLARED"

A Krapulax & Bellepomme Poniklo Imre (amber smith) és Kőváry Zoltán (The Trousers) közös akusztikus produkciója. Se nem Poniklo akusztik, se nem The Trousers akusztik, a kettő keveréke és mégis más.

Belépő: 400 Ft.

27. péntek:  Jam Session


Kötetlen jam session, random muzsikálás. Ha van kedved részt venni egy közös örömzenélésben, ragadd meg a hangszered és csattogj le vele a Jazzbe! Mikrofont, erősítőt, dobcuccot adunk, a zenei tudást te hozod. Műfaji és hangszeres megkötés nincs, de a zenekari tapasztalatot elvárjuk. Csak bátran!

2012.04.07. 19:19 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jazzkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr524370112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Jazz Kocsma

A Jazz Kocsma Szeged 1992 óta működő alternatív zenés klubja. Kínálatunkban megtalálható számos értékes, a fősodorból kiszorult zenei irányzat, a jazztől a blueson, az elektronikán át az indie-ig. A pult baráti árakkal és széles választékkal áll rendelkezésetekre.

Nyitva tartás:
Hétfő-csütörtök: 17-24
Péntek-szombat: 17-24
Vasárnap: zárva.

A programok - ha másképp nem jelöljük - este 8-kor kezdődnek.

Szeged, Kálmány Lajos u. 14.
Telefon: +36.62.700.139
Mobil: +36.70.250.9279
Mail: jazz.szeged[kukac]gmail[pont]com

Modern iWiW

Jazz Blog

Nincs megjeleníthető elem

Grand Café

Nincs megjeleníthető elem

Galéria

Hírlevél

Név
E-mail cím
süti beállítások módosítása